Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážení přátelé, chtěl bych vám říci, že …

              Děkuji všem, kteří si přečetli mé články. Snažil jsem se tepat do současné tzv. pravice i levice, protože si to často zasloužily. Snažil jsem se poukázat na špatné záměry, které zhorší životní podmínky široké nižší a střední příjmové vrstvy. Děkuji všem kteří mě podpořili i těm, kteří byli zdrženliví a nakonec těm, kteří mi nemohli přijít na jméno, nebo mne uráželi.

               Neměl jsem rád komunismus,

               či komunistický totalitní socialismus, který svým těžkopádným a málo produktivním systémem bránil v prosazovaní schopností a názorů jednotlivců a potlačoval iniciativu lidí, která nebyla v souladu s politikou KSČ. Člověk jako jedinec byl usměrňován, kádrován a omezován. Trvalo podstatné potlačování soukromého podnikání. Každý jiný názor byl umlčován a cenzura KSČ tvrdě potlačovala svobodnou výměnu názoru. Komunistický systém zaručoval trvalou vládu vrcholným prominentům KSČ. Z druhé strany komunistický systém v rámci svých cílů, zaručoval pro naprostou většinu občanů přijatelné životní podmínky, přijatelné zabezpečení, plnou zaměstnanost a snažil se po okupaci v roce 1968, mimořádně silnou výstavbou bytů a zlepšením životních podmínek, pozitivně ovlivnit kritiku ze strany občanů. Ten těžkopádný málo produktivní systém měl nedostatek pracovníků, kteří byli ochotni skutečně pracovat, protože nejvýhodnějším bylo zaměstnání ve státní a stranické byrokracii a přesto dokázal ekonomicky udržet společnost v pozitivní finanční a obchodní bilanci.

               Nyní nemám rád demokracii,

               či tzv. současnou pravicovou kapitalistickou demokracii, která utlačuje lidi a nutí je bezohledně se prát o vlastní existenci. Nemám rád demokracii založenou na zlodějně, rozkrádání a lumpárně. Člověk se stává otrokem různých stranických i mimostranických mafií, zaměstnavatelů a různých uskupení, které mu vládnou. Tato demokracie je hnusnou demokraturou, kde vládne státní, či se státem propojená oligarchie i různí grázlové nejhoršího zrna. Nepomůže vám ani dosud udržovaná svoboda slova. Ostatně to může brzy změnit nový mediální zákon, jako v Maďarsku. Státní oligarchie vytvořila systém, který jí umožňuje udržet se u bohatých koryt za všech okolností a zvyšovat si své zisky. Tento systém na jedné straně vyplivává zkrachovance, bankrotáře, chudáky a bezdomovce. Na druhé straně vytváří zbohatlíky, kteří bez zábran sají a okrádají široké nižší i středně příjmové vrstvy společnosti, kteří neustále zvyšují své příjmy i zisky a zadlužují nás všechny. Nakonec vytváří lidi, kteří nevidí v tomto systému přijatelnou možnost, jak si zajistit svoje životní potřeby poctivou prací a obrací se na dráhu zlodějen, podvodů, prostituce a zločinů. Tento systém nemá žádné jiné cíle, než ponechat občana jeho vlastní snaze o své zabezpečení, bez ohledu na ostatní občany. Přitom se stále snižuje prostor pro úspěšné podnikání, který si rozebírají nejsilnější monopolní i mezinárodní firmy, který stále více omezují různé podnikatelské svazy a různé podnikatelské vazby vytvářené výhradními obchodníky a producenty. Systém, který ve své podstatě nebrání jakémukoliv růstu zisků zvyšujích zatížení občanů a firem, ani podvodnému okrádání občanů.

               Co nás čeká?

               Reformy, které ve své podstatě likvidují (reformují) z Evropského hlediska naše velmi úspěšně systémy sociálního a zdravotního zabezpečení občanů. Hlavním účelem reforem je odbourat solidárnost těchto systémů a jejich částečná privatizace, která může postupně vést k jejich úplné privatizaci. Vyvedením zdravotnictví a důchodů ze státní do soukromé sféry zbaví vládu odpovědnosti a značné zátěže vynakládané na správu těchto systémů. Výsledkem by měly být vyšší příjmy pro vysoko příjmové vrstvy, na které bude doplácet daleko širší vrstva nízko a středně příjmových vrstev, jak již dnes ukazuje tzv. Malá reforma důchodů. Tomu ještě napomůže daňová reforma. Státu nakonec zůstanou pouze příjmy, které budou zabezpečovat sociální příspěvky pro chudé a těch bude o mnoho víc, zejména mezi budoucími důchodci. Tzv. Zdravotní připojištění není v postatě nic jiného, než navýšení zdravotního pojištění ve prospěch zdravotních pojišťoven a akceptování stále zvyšujících se nákladů zdravotnictví. Po privatizaci zdravotních pojišťoven dojde k následné privatizaci zdravotnických zařízení a přechodu k soukromému zdravotnímu systému při němž si stejně, jako na západě, budou naše rodiny počítat zda mají peníze na to, aby svoji babičku mohly poslat k operaci do nemocnice.

               Chtěl bych vám říci, že ….

               přišel vánoční čas a blíží se příchod Nového roku. Teď nemá cenu mentorovat nad současnou politickou špínou. Věnujme se sobě, svým blízkým i svým přátelům. Naši sousedé, či přátelé mají obdobné životní problémy a tužby. Vzpomeňme na své rodiče, prarodiče a věřme tomu, že to co dělali, dělali proto, aby jsme se měli lépe než oni. Nenechme na své předky házet špínu od současných nemorálních, lživých a zlodějských politiků. Nenechme špinit naši historii. Naprostá většina našich občanů žila poctivě, pracovala a věřila v lepší budoucnost pro své děti. Jsme Češi, Českého národa plémě. Jsme bratry a sestry, uvědomme si to, nebuďme k sobě cizí a pomáhejme si navzájem. Nemysleme pouze na sebe, ale i na ty ostatní. „Svoboda, rovnost a bratrství“, je mnohem víc, než současná špinavá a zlodějská kapitalistická demokracie.

                                                    Hodně štěstí a lásky přeji vám všem!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 24.12.2010 9:00 | karma článku: 15,83 | přečteno: 753x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 740x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 955x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Džungle koloběžkářů. Ignorují předpisy, bývají i opilí. Policie řeší také bitky

2. července 2024

Premium Jezdci na koloběžkách zavinili letos od začátku roku do května 89 nehod. Rádi se také perou s...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27,  aktualizováno  22:20

Nejméně 179 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Museli použít dron. Chorvatští záchranáři našli tělo pohřešované Češky

1. července 2024  21:41,  aktualizováno  21:44

Chorvatští záchranáři našli v neděli po třídenní pátrací akci tělo Češky, která byla pohřešována v...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"