Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sametová hra a poděkování …

Získali jsme 20 let nové svobody a demokracie a velká většina občanů si žije spokojeně, může se svobodně vyjadřovat a cestovat za hranice. Padl totalitní komunismus! Komu poděkovat?  

Nelze, než poděkovat Václavovi Havlovi, který ale ve své naivnosti přepokládal, že pád komunistické totality zajistí demokratické a svobodné poměry ve společnosti. Jeho některé následné kroky, nebyly vždy pozitivní, ale později, jako první z našich představitelů, si dovolil kritizovat politický i společenský vývoj a vznik hospodářských mafií.

            Nelze především opomenout uctít, památku všech obětí totalitních režimů a bojovníků za svobodu našeho národa, jejichž činů a památky si musíme jako národ skutečně vážit a chránit ji, před jakýmkoliv znevažováním !

Zda bychom měli poděkovat a tleskat našim politickým představitelům, kteří v uplynulých 20 letech, téměř zlikvidovali naší hospodářskou základnu, zprivatizovali a rozprodali i podniky, které zajišťují nezbytné služby obyvatelstvu (energie, plyn, voda, teplo, atd.) tak, že dnes jsou naši občané zcela závislí na cenové politice, těchto soukromých, nebo polostátních firem, je již na pováženou.

Zda bychom měli poděkovat našim poslancům a senátorům, kteří nás s vypětím všech svých sil, zasypali množstvím geniálních zákonů, které umožňovaly rozkrádání a tunelování bank a podniků, které dosud neochraňují naše občany před jejich okrádáním a zločinností, které přenášejí na občany stále nové povinnosti ve prospěch jednotlivých resortů, institucí, zájmových a firemních skupin, není snad, ani na uvážení.

Někdo by si mohl myslet, s velmi vysokým nadhledem, že bychom mohli poděkovat také vychytralé  komunistické elitě a STB, která před 20 lety, po velmi pečlivém vyhodnocení společenských změn po převratu v Polsku, a Maďarsku, kdy mimo jiné, s využitím zpráv zahraničních zpravodajských služeb i aktuálních analýz z prognostické ústavu zjistila, že při vhodném postupu předání vlády, jí nehrozí žádné násilné ohrožení od naštvaných občanů, ale naopak se pro ní otvírají velké možnosti osobních příjmů a rozhodla se urychlit realizaci předání moci i v našich Československých podmínkách.

            Problémem pro komunistickou elitu a STB byla skutečnost, že u nás chyběla dosti silná opoziční platforma, s kterou by bylo možné jednat o nenásilném předání vlády. Soudruzi nemohli riskovat možnost napadání komunistických představitelů. Proto museli vyprovokovat situaci, která by uspíšila vytvoření silnější a jednotné opoziční platformy, se kterou by bylo možné jednat. Odnesli to naši studenti policejní nakládačkou na Národní třídě, naštěstí bez skutečné oběti, na kterou si tenkrát zahrál člen STB, který je zavedl na Národní třídu, dle pokynů svých nadřízených soudruhů.

            Odpor ve společnosti se formoval dle očekávaní komunistů. Mezitím, byla zajištěna skartace podstatné části stranických a STB dokumentů a to i v jednotlivých podnicích. STB zpracovala seznam pozic ve státní správě, v bankovnictví a hospodářství, kam měl během předání moci směřovat kádrový výběr KSČ a STB, zejména s ohledem na nutnou výměnu kádrů tak, aby na důležitých postech stanuli, jako noví lidé, bez zjevné partajní historie.

            Tato dobře řízená hra STB probíhala bez vědomí představitelů nově vzniklého Občanského fóra, včele s Václavem Havlem. Je nesmyslem tvrdit, že převrat, byl předem dohodnut. Zástupci Občanského fóra byli zcela nevědomky vtaženi do vysoké hry, kterou inscenovala komunistická elita a STB. Začaly jednání o postupu předání vlády a moci. Pro případ neakceptovatelného vývoje pro zástupce KSČ a STB, byla připravena policie a v Praze byly na různých místech zaparkovány autobusy s milicionáři.

            Jednání o postupu předání moci probíhala ke spokojenosti obou stran. Jedinou vadou byla skutečnost, že komunisty pověřený Adamec, nezvládl svoji roli. Nakonec ho později musel nahradit komunista Čalfa, který následně získal funkci předsedy vlády. Menší komplikaci byl návrh Václava Havla, do pozice presidenta, ale Čalfa zajistil úplný souhlas komunistických poslanců. Autobusy s milicionáři, v průběhu úspěšného jednání  pro KSČ a STB, zmizely z Prahy.

            Úspěch vysoké hry převlečené elity KSČ a STB byl velmi pragmatický. KSČ si zachovala úplný vliv na nejdůležitějším ministerstvu financí a tím i v resortu bank a financí. Vlastnictví tohoto resortu zajistilo bezproblémové umístění kádrů KSČ a STB ve státním a následně soukromém sektoru, včetně financování jejich dalších aktivit v hospodářské oblasti. Postup jistil předseda vlády Čalfa a bývalí soudruzi ve funkcích ministrů financí. Nelze tedy neuvažovat o určitém podílu elity KSČ a STB, na realizaci sametové revoluce, ale nemáme za co jim děkovat ! Svoji šanci následně využili, zejména v politice i naši prognostici z prognostického ústavu AV, řízeného KSČ.

            Můžeme dále spokojeně žít a oslavovat, bez ohledu na množství nezaměstnaných, lidí na pokraji bídy a překážejících bezdomovců. To vše, než nás probudí státní bankrot a budeme muset konečně začít platit státní dluh, který nám umožňuje současnou vyšší průměrnou životní úroveň a který ve skutečnosti dosahuje téměř 200 000,- Kč na jednoho občana. Tato skutečnost naše dosavadní politické představitele, příliš nezajímá a v programech politických stran, nelze najít její řešení.

                       Kdo ty dluhy politiků bude platit, je snad všem občanům zřejmé, děkujeme!

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 15.11.2009 8:55 | karma článku: 11,91 | přečteno: 749x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 705x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"