Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Radostně a s požehnáním, do roku 2013

                Blíží se nám začátek 24 roku, od převratu režimu v roce 1989, kdy naprostá většina občanů se těšila na novou a šťastnou budoucnost ve svobodě a demokracii.

                Václav Havel byl idealista i naivista,

                který v době převratu, odmítal kapitalismus a věřil, že demokracie přinese lidem v Československu lepší, bohatší a spokojenější život. Sliboval lidem větší sociální jistoty, vyšší životní úroveň, zdravotnictví především pro ty co ho nevíce potřebují a odsuzoval všechny, kteří si dovolili strašit zdražováním, inflací, či dokonce nezaměstnaností.

                Realita byla jiná.

                Vlčáci se vrhli na všechno, co se dalo zprivatizovat, rozkrást, či sešrotovat. Bylo mezi nimi mnoho komunistů, kteří převlékli kabáty a kteří měli přehled a moc. Pod heslem“Stát je špatný hospodář“, dokázali zdecimovat a rozkrást téměř celé hospodářství, vypumpovat peníze z bank a nakonec zlikvidovat i zlatý poklad našich předků. Udrželi si pod svým vlivem ministerstvo financí a téměř veškeré finanční instituce. Navýšili si ve státní správě a státních podnicích  mnohonásobně své platy a dodnes mají zcela neadekvátní příjmy, o kterým se může živnostníkům a drobným podnikatelům pouze zdát. Pokud se domníváte, že to vše probíhalo bez organizovaného systému, který určoval bývalým soudruhům a členům STB, kde a jaké zaujmout hospodářské, či politické pozice, tak jste na hloupém omylu. Nejhorší je skutečnost, že se jim podařilo rozbourat i Masarykovo Československo a to bez jakýchkoliv referend občanů.

                V úterý tento týden bude

                výročí úmrtí Václava Havla. Ideály Václava Havla našly odezvu téměř v celém světě a je škoda, že naši politici se těmto ideálům zcela zpronevěřili. Moc a peníze jsou v daném ekonomickém systému mnohem přednější, než jakékoliv ideály. Vláda, které vůbec nejde o ideály a která ztratila důvěru naprosté většiny občanů, se bude klanět památce Václava Havla a Česká televize nám bude přenášet oslavy. Přiživit se samozřejmě musí naše dnes už zbohatlá církev, což začal kardinál Dominik Duka tím, že prohlásil Václava Havla za hluboce věřícího a bude k výročí jeho úmrtí sloužit rekviem za Václava Havla s ekumenickou účastí. Možná předpokládá i budoucí blahořečení Václava Havla. Skutečností je, že Václav Havel se nebál útočit proti totalitnímu režimu v době trvání komunistické totality a rozhodně se nechoval, jako dnešní antikomunistické atrapy, které se vezou na antikomunistické propagandě současného režimu, který pomocí antikomunismu pouze zakrývá svoji vlastní neschopnost. Chudák Václav Havel by si, jako kulisák a dramatik, toto divadlo mocných před lidmi, zcela jistě odpustil. Nebyl žádný hluboce věřící fanatik.

                President Václav Klaus,

                přestože nedokázal vrátit zákon, opětovně kritizoval církevní restituce, ale i druhý důchodový pilíř, s ohledem na jejich prosazování bez společenského konsenzu. Cítí se rovněž oklamán premiérem po odvolání vedení Ministerstva obrany křehkou dívenkou Karolínou Peake, která dokázala odvolat, mimo jiné i 1. náměstka ministra, generála Ing. Vlastimila Picka. Kritika Václava Klause neminula ani našeho tolik oceňovaného ministra financí Kalouska v zahraničí, který dokázal pomocí církevních restitucí téměř zdvojnásobit letošní rozpočtový schodek a podstatně navýšit státní dluh. Zpochybnil rovněž Kalouskovo oslavování budoucího rozpočtového schodku na 3%, protože tento schodek navyšuje v dalším roce státní dluh o dalších cca 100 miliard.

                Nejvyšší správní soud,

                zrušil nesmyslný výpočet expertů ministerstva vnitra a vrátil Ing. Janu Bobošíkovou mezi kandidáty na prezidenta. Přitom přes svoji kritiku zákona nedokázal, aby u dalších kandidátů na prezidenta Ing. Vladimíra Dlouhého a Tomio Okamury, kteří odevzdali přes 50 000 podpisů, nařídit ministerstvu vnitra, přepočítání všech odevzdaných podpisů těchto kandidátů. Tím v podstatě donutil tyto kandidáty na prezidenta, aby se obrátili na Ústavní soud ČR. O tom, že pro Ústavní soud ČR není problém odmítnou dovolání kandidátů, kteří nedodali 50 000 podpisů, lze předpokládat, ale odmítnutí kandidátů, kteří odevzdali přes 50 000 podpisů je problém, protože pokud tito kandidáti si následně provedou vlastní kontrolu s ověřením podpisů a zjistí, že dosáhli přes 50 000 oprávněných podpisů, bude malér, protože se mohou pokusit obrátit k Evropskému soudnímu dvoru. Zvolený president pak může být zpochybněn a Česko bude mít další ostudu.

                Mnohem hůř na tom budou sami občané.

                Pomalu chápou, že současná ještě únosná životní úroveň se bude nezadržitelně snižovat obdobně, jako v Řecku, z důvodu brzké nutnosti začít splácet dluh, který naše porevoluční vlády, zejména pod vedením oceňovaného ministra Kalouska, dokázaly dostat do historických výšek. Dluhová služba zabírá stále větší část rozpočtu a stát bude muset co nejdříve snížit náklady o cca 100 - 120 mld. Kč, aby dluh nerostl a ještě o další desítky miliard, aby se dluh mohl začít splácet. To v době, kdy se zvyšují ceny energií a vody, ceny nájmů i potravin a snižují důchody. K tomu bude muset ještě řešit narůstající dluh přes 5 mld. Kč ve zdravotnictví a další náklady na platy soudců, kteří si diktují svoje platy v postatě sami. Pokud se začne skutečně šetřit i ve státní a veřejné sféře, tak můžeme počítat s nárůstem nezaměstnaností na výši cca 15 %. Co nás ještě čeká od této vlády do voleb lze obtížně odhadnout, ale vypadá to, že to nebude vůbec nic dobrého, spíše další privatizace toho co zbylo a další bezohledná demagogie. Nemá cenu se modlit, protože ani ten neviditelný Bůh s kardinálem Dominikem Dukou a zbohatlými církvemi, vám zadarmo nepomůžou,

                              naopak si je budete ještě dalších, nejméně 17 let platit!

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 17.12.2012 11:52 | karma článku: 18,84 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 647x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Silné bouřky jdou Českem, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  16:57

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

V Rusku soudí „čeljabinského maniaka“. Dívku věznil a znásilňoval čtrnáct let

27. června 2024  16:49

Soud v Čeljabinsku na Urale vyslechl dívku, kterou místní muž 14 let držel v zajetí a znásilňoval....

U Bříství na D11 prorazil kamion svodidla a skončil ve svahu. Omezil dopravu

27. června 2024  11:11,  aktualizováno  16:27

Na D11 mezi obcí Mochov a Bříství havaroval kamion. Prorazil svodidla, zároveň u něj došlo k úniku...

Řidič v Brně srazil školačku a z místa nehody ujel, pátrá po něm policie

27. června 2024  16:17

Osobní vůz ve čtvrtek odpoledne v Brně-Přízřenicích srazil dítě mladšího školního věku, podle...

Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz
Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz

Pravidelné soutěže najdete také na našich sociálních sítích, především instagramu a facebooku.

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"