Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Návštěva presidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v ČR je historickou událostí

Představitel země s největším počtem obyvatel na světě, čítající téměř 1,4 mld občanů, zavítal do České republiky, na čemž má značný podíl přátelský postoj presidenta ČR Miloše Zemana k Čínské lidové republice.

              Jeden z nejmocnějších mužů

              naší planety přiletěl do naší země, kde počet obyvatel nepřesahuje počet obyvatel několika měst v Číně. Význam, který tím poskytuje České republice je skutečně mimořádný.

              Není pochyb,

              že dobré vztahy s Čínskou lidovou republikou mohou mít podstatný vliv na ekonomiku naší země. Čínská lidová republika je hospodářsky nejsilnější ekonomikou světa a není vedlejší, že v oblasti patentů již Čínská lidová republika předstihuje ostatní státy světa. Jde jen o to, jak využijeme možností, která nám nabídne Čínská lidová republika.

              Je potřeba se dívat dopředu,

              protože Čínská lidová republika s ohledem na vojenské konflikty ve světě a neustále opakovanou snahu o vyvolání vnitřního rozkladu Čínské lidové republiky, věnuje nyní značné prostředky do zbrojení a je velmi pravděpodobné, že v rozsahu 10 - 20 let se stane i nejsilnější vojenskou mocností světa.

              Trapným a hloupým protestům

              s Tibetskými vlajkami, či s poškozováním vlajek se není třeba divit, protože se naši žáci a studenti, v souladu s propagandou učí ve školách, že komunismus je zločinná ideologie, ale Čínský komunismus je jiný, než bývalý prospěchářský, či zneužívaný Československý. Čínský komunismus dokázal překonat značné vývojové, národnostní i ideologické problémy.

              Lidská práva nejsou stejná

              a nelze srovnávat Lidská práva v kapitalismu, kde se preferuje osobní priorita a Lidská práva v komunismu, kde se preferuje zájem celé společnosti. Lidská práva v kapitalismu preferují osobní zájmy bohatých, vedle kterých umírají bezdomovci pod mosty a Lidská práva v komunismu, které se snaží tyto rozdíly smazávat tak, aby se nikdo nemusel bát, že skončí pod mostem. Pokud to někdo nechápe, tak mu není pomoci.

              Kritika některých politiků,

              zejména z pravicových stran, či KDU-ČSL je pouze nesmyslnou propagandou Lidských práv kapitalistické ideologie, která nás připravila o mnoho přátel a mnoho obchodních trhů. Stali jsme se nepřátelským režimem, vůči dříve přátelským zemím, které na úkor nás obsazovaly západní firmy z chytřejších západních států. Rovněž stranická podpora různým agresivním skupinám mladých pod rouškou podpory rozvoje demokracie, ukazuje manipulaci s mladými lidmi v souladu se stranickou ideologickou propagandou. 

              Čínská lidová republika upřednostňuje

              mírové řešení konfliktů a vede na mezinárodním poli velmi umírněnou politiku. Nelze, než věřit, že jako budoucí světová mocnost si zachová svůj umírněný přístup a bude veškeré budoucí světové konflikty řešit mírovou cestou.

               Můžeme s úctou hodnotit

vyspělou politiku jednoho dítěte, která v zájmu nejen Čínské lidové republiky zabránila nekontrolovatelnému přelidnění v Čínské lidové republice. Přesto se počet obyvatel Čínské lidové republiky zvýšil od přijetí tohoto zákona zhruba o 0,5 miliardy občanů. Dnes Čínská lidová republika uvolnila spoji populační politiku na dvě děti, což s ohledem k stárnutí populace je logická cesta, která bude zajišťovat přiměřený růst Čínské společnosti. O tom, že populační politika by měla být regulována i v jiných státech, které jsou na pokraji přelidnění, je v místním i světovém zájmu.

               Není pochyb,

že i komunistickou stranu Čínské lidové republiky s rozvojem společnosti bude čekat další přestavba společnosti obdobná našemu Pražskému jaru 1968, týkající se rozvoje demokracie v komunistické společnosti. To neznamená rozpuštění komunistické strany a směřování ke kapitalistické demokracii, ale naopak politiku, kdy každý občan Čínské lidové republiky bude členem Komunistické strany Čínské republiky a bude se moci svými názory pokud bude chtít, demokraticky podílet na rozvoji Čínské lidové republiky, čímž odpadne rozdíl mezi komunisty a nekomunisty, který může vyvolávat občanské spory, nepokoje a umožňovat zneužívání moci v komunistické společnosti tak, jak to známe z naší komunistické minulosti. 

               Nelze, než si vážit

              přátelské návštěvy presidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v České republice před jeho cestou do USA. Nezbývá, než popřát Čínskému lidu hodně úspěchů v rozvoji Čínské lidové republiky

                                    a mírovou budoucnost, v zájmu celého světa.

 

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 29.3.2016 10:20 | karma článku: 28,30 | přečteno: 421x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 7,15 | Přečteno: 157x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,95 | Přečteno: 641x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 700x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 947x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19. května 2024  13:12

Sledujeme online Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V...

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19. května 2024

Premium Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už...

Babiš s ruskou vlajkou byl trefný, míní Lipavský. Jitří to společnost, řekl Bžoch

19. května 2024  12:57

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) považuje kampaň, ve které byl zparodován vizuál hnutí ANO,...

Řidičku překvapila mokrá silnice, dodávka skončila po nehodě na střeše

19. května 2024  12:52

Mokrá silnice zřejmě překvapila řidičku Škody Fabie, která způsobila v neděli dopoledne nehodu obce...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 23,97
  • Průměrná čtenost 1686x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"