Návštěva presidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v ČR je historickou událostí

Představitel země s největším počtem obyvatel na světě, čítající téměř 1,4 mld občanů, zavítal do České republiky, na čemž má značný podíl přátelský postoj presidenta ČR Miloše Zemana k Čínské lidové republice.

              Jeden z nejmocnějších mužů

              naší planety přiletěl do naší země, kde počet obyvatel nepřesahuje počet obyvatel několika měst v Číně. Význam, který tím poskytuje České republice je skutečně mimořádný.

              Není pochyb,

              že dobré vztahy s Čínskou lidovou republikou mohou mít podstatný vliv na ekonomiku naší země. Čínská lidová republika je hospodářsky nejsilnější ekonomikou světa a není vedlejší, že v oblasti patentů již Čínská lidová republika předstihuje ostatní státy světa. Jde jen o to, jak využijeme možností, která nám nabídne Čínská lidová republika.

              Je potřeba se dívat dopředu,

              protože Čínská lidová republika s ohledem na vojenské konflikty ve světě a neustále opakovanou snahu o vyvolání vnitřního rozkladu Čínské lidové republiky, věnuje nyní značné prostředky do zbrojení a je velmi pravděpodobné, že v rozsahu 10 - 20 let se stane i nejsilnější vojenskou mocností světa.

              Trapným a hloupým protestům

              s Tibetskými vlajkami, či s poškozováním vlajek se není třeba divit, protože se naši žáci a studenti, v souladu s propagandou učí ve školách, že komunismus je zločinná ideologie, ale Čínský komunismus je jiný, než bývalý prospěchářský, či zneužívaný Československý. Čínský komunismus dokázal překonat značné vývojové, národnostní i ideologické problémy.

              Lidská práva nejsou stejná

              a nelze srovnávat Lidská práva v kapitalismu, kde se preferuje osobní priorita a Lidská práva v komunismu, kde se preferuje zájem celé společnosti. Lidská práva v kapitalismu preferují osobní zájmy bohatých, vedle kterých umírají bezdomovci pod mosty a Lidská práva v komunismu, které se snaží tyto rozdíly smazávat tak, aby se nikdo nemusel bát, že skončí pod mostem. Pokud to někdo nechápe, tak mu není pomoci.

              Kritika některých politiků,

              zejména z pravicových stran, či KDU-ČSL je pouze nesmyslnou propagandou Lidských práv kapitalistické ideologie, která nás připravila o mnoho přátel a mnoho obchodních trhů. Stali jsme se nepřátelským režimem, vůči dříve přátelským zemím, které na úkor nás obsazovaly západní firmy z chytřejších západních států. Rovněž stranická podpora různým agresivním skupinám mladých pod rouškou podpory rozvoje demokracie, ukazuje manipulaci s mladými lidmi v souladu se stranickou ideologickou propagandou. 

              Čínská lidová republika upřednostňuje

              mírové řešení konfliktů a vede na mezinárodním poli velmi umírněnou politiku. Nelze, než věřit, že jako budoucí světová mocnost si zachová svůj umírněný přístup a bude veškeré budoucí světové konflikty řešit mírovou cestou.

               Můžeme s úctou hodnotit

vyspělou politiku jednoho dítěte, která v zájmu nejen Čínské lidové republiky zabránila nekontrolovatelnému přelidnění v Čínské lidové republice. Přesto se počet obyvatel Čínské lidové republiky zvýšil od přijetí tohoto zákona zhruba o 0,5 miliardy občanů. Dnes Čínská lidová republika uvolnila spoji populační politiku na dvě děti, což s ohledem k stárnutí populace je logická cesta, která bude zajišťovat přiměřený růst Čínské společnosti. O tom, že populační politika by měla být regulována i v jiných státech, které jsou na pokraji přelidnění, je v místním i světovém zájmu.

               Není pochyb,

že i komunistickou stranu Čínské lidové republiky s rozvojem společnosti bude čekat další přestavba společnosti obdobná našemu Pražskému jaru 1968, týkající se rozvoje demokracie v komunistické společnosti. To neznamená rozpuštění komunistické strany a směřování ke kapitalistické demokracii, ale naopak politiku, kdy každý občan Čínské lidové republiky bude členem Komunistické strany Čínské republiky a bude se moci svými názory pokud bude chtít, demokraticky podílet na rozvoji Čínské lidové republiky, čímž odpadne rozdíl mezi komunisty a nekomunisty, který může vyvolávat občanské spory, nepokoje a umožňovat zneužívání moci v komunistické společnosti tak, jak to známe z naší komunistické minulosti. 

               Nelze, než si vážit

              přátelské návštěvy presidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v České republice před jeho cestou do USA. Nezbývá, než popřát Čínskému lidu hodně úspěchů v rozvoji Čínské lidové republiky

                                    a mírovou budoucnost, v zájmu celého světa.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 29.3.2016 10:20 | karma článku: 28,30 | přečteno: 421x