Mezinárodní průšvih presidenta ČR Miloše Zemana

                 Už je to venku a president ČR Miloš Zeman to už ničím nezakryje. Kdo byl pozorný, tak zaregistroval, že oproti Bratislavě, mezi presidenty při oslavách 17. listopadu v Praze, nebyl president Ukrajiny Petro Porošenko, čokoládový oligarcha s majetkem přes dvě miliardy dolarů a že vajíčkoví účastníci s červenými kartami na Albertově hromadně skandovali „Ukrajina,“ což jistě nemělo s uctěním památky studentů zavražděných Německými okupanty v roce 1939, vůbec nic společného.

                  Nic už nezakryje skutečnost,

                  že setkání presidentů v Bratislavě, neproběhlo mezi presidenty bez diskuze o současné situaci na Ukrajině a že president ČR Miloš Zeman není příliš nadšený válečnými událostmi na Ukrajině, kde president Ukrajiny Petr Porošenko vede válečnou trestní výpravu, proti svým vlastním neposlušným občanům a ozbrojencům na východě Ukrajiny.

                  President ČR Miloš Zeman

                  nejen podpořil odsouzení anexe Krymu, ale vyjádřil i podporu presidentu Ukrajiny s tím, že ho ohodnotil, jako schopného politika, kterého by, jako občan Ukrajiny podpořil v proběhlých volbách s tím, že chce věřit, že president Ukrajiny Petro Porošenko vstoupí do dějin, jako president míru, nikoliv, jako president války s tím, že je přesvědčen, že se mu podaří dosáhnout toho, aby v Ukrajinské válce neumírali nejen vojáci, ale ani civilní oběti. Rovněž ujistil presidenta Ukrajiny, že se Česká republika nechce plést do vnitřních záležitostí Ukrajiny s tím, že ekonomická podpora v době války je nesmyslná.

                  Představitelé Ukrajiny,

                  zásadně a viditelně vyžadují podporu USA i států EU a to nejen v podpoře války na východě Ukrajiny, ale požadují i značnou finanční podporu, týkající se hospodářské situace na Ukrajině. President Petro Porošenko přirovnal události na Ukrajině k listopadovým událostem v Praze s tím, že nyní na Ukrajině probíhá válka za Evropskou unii, za její hodnoty a za její bezpečnost.

                  Mezinárodní průšvih je v tom, že president ČR Miloš Zeman,

                  pravděpodobně asi zcela nechtěně opomněl pozvat presidenta Petro Porošenka na oslavy 17. listopadu 1989 do Prahy, nebo s pozváním chtěl počkat, až na Ukrajině ustane válka a Ukrajina včele s presidentem Ukrajiny Petrem Porošenkem najde mírové řešení situace na Ukrajině.

                  Za této situace

                  se vůbec nelze divit, že Ukrajinské ministerstvo zahraničních věcí si předvolalo českého velvyslance Ivana Počucha, aby poukázalo na nepřijatelné výroky presidenta ČR Miloše Zemana s tím, že jeho poslední výroky neodpovídají tradiční přátelským vztahů mezi Ukrajinou a Českou republikou.

                  President ČR Miloš Zeman

                  by neměl zapomínat, že president Petro Porošenko, jak prohlásil, je natolik silný, že je připraven bojovat i s Ruskem a nesouhlasit s názory presidenta Ukrajiny Petro Porošenka, není v souladu se současnou politikou USA i EU, což jistě po jednání v USA, potvrdí svým postupem, nejen premiér Bohuslav Sobotka.

                  Lze předpokládat,

                  že president ČR Miloš Zeman se stane v nejbližší době terčem dalších ostrých útoků a snah o jeho odvolání. Měli bychom tedy už dnes i s presidentem ČR Milošem Zemanem, poskakovat podle toho, jak si přeje president Ukrajiny, oligarcha Petro Porošenko?

                                         Nemám chuť poskakovat, ani válčit!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 21.11.2014 7:36 | karma článku: 31,44 | přečteno: 1379x