Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Libye – Zastavte agresi a přestaňte zabíjet Libyjce!!!

              Rezoluce RB OSN umožnila zajistit bezletovou zónu nad Líbyí a ochranu civilistů, ale bombardování z letadel NATO a řízených střel si nevybírá a zabíjí civilisty i jejich děti. Vypadá to, jako by přestala existovat diplomacie s kterou se dá často vyřídit mnohem více, než s pomocí násilí a války. Libye patří Libyjcům a pořádek si musí udělat především sami! Nevměšujme se a těch mrtvých v Libyi, bude mnohem míň!

              Ozbrojení rebelové

              nejsou žádní demokraté. Kdo se jim postaví končí špatně. Divadlo, které jsem shlédl na „youtube", mi stačilo. Pravděpodobně chycený voják, nebo příznivec Kaddáfiho, který se vzdal, byl pověšen za nohy z přízemního okna a za nadšeného jekotu davu rebelů, se mu snažili odseknout hlavu mačetami. Moc dobře to nešlo a nepřeji vám pohled na tu popravu! Demokracie a právo v podání rebelů! Na druhé straně to možná nebude o mnoho lepší.

              Obranný pakt NATO

              porušuje smysl své obranné existence. Agresivní sklony některých politiků tlačí obranný pakt NATO do politiky vměšování proti suverénním státům, které státy NATO neohrožují ani vývojem jaderných zbraní. Překvapivé rozhodnutí Německa, neúčastnit se agrese do Libye zaslouží uznání, jako uvážlivé rozhodnutí. Rovněž Švédsko, jako nečlen NATO poskytlo své letouny na žádost NATO, ale výhradně pro zajištění bezletové zóny s tím, že se nebudou v žádném případě podílet na bombardování Libye!

              Představa některých

              po válce a slávě toužících evropských politiků s tím, že se bude jednat o bleskovou válku a že jim agrese přinese politické body, už vzala za své. Copak se takový malý stát s cca 5 milióny občanů a zastaralou armádou se může vůbec bránit tak silné agresi? Chyba, vážení poradci a váleční stratégové, zase jste se přepočítali!

              Tvrzení,

              že jde o ochranu civilistů je nyní zcela nesmyslné. Pokud vezme civilista zbraně a začne střílet, tak už to není žádný civilista, ale povstalec, či rebel, který jde zabíjet. Problém je v tom, zda ozbrojený civilista bojuje proti Kaddáfímu, nebo na druhé straně, jako příznivec Kaddáfího. Takže o civilech se již nedá mluvit ani na jedné straně. Ti skuteční civilisté  jsou schovaní ve svých domech a pouze se modlí, aby to zabíjení přežili a aby bomby a řízené střely NATO, nezasáhly jejich dům, nebo je nepostříleli tzv. ozbrojení civilisté, či vojáci.   

              Válečná propaganda

              už od počátku lhala, že nejde o sesazení, či odstranění Kaddáfiho. Jejich řízené střely, které měly být použity k likvidaci protiletecké ochrany Libye, byly zaměřeny přímo na sídlo Kaddáfího. Taky mu pořádně to sídlo zdemolovaly. Jen hlupák si může myslet, že šlo o omyl a chybnou navigaci řízených střel. Přesto se jim nepodařilo Kaddáfiho zlikvidovat. Ostatně pokud bude zlikvidován Kaddáfi, tak bude NATO muset následně zlikvidovat jeho syny, kteří zcela jistě zaujmou jeho místo. Přitom se vůbec nedá předpokládat, že Libyjci následně přijmou, jakoukoliv vládu podporovanou Američany, či NATO!

              NATO místo

              omezení násilí na civilistech Libye, aktivizovalo a podporuje občanskou válku v Libyi. Zásobování rebelů zbraněmi a jejich výcvik pomocí některých arabských zemí pod dohledem Amerických speciálních jednotek, nevěstí nic dobrého ani do budoucna. Ostatně není pochyb o skutečnosti, že na straně rebelů nebojují pouze Libyjci, ale rovněž vojáci z dalších arabských zemí a že se na řízení vojenských akcích podílejí Američané. Průšvih je v tom, že až tam NATO vleze na pozemní operaci, tak ty zbraně Libyjci pravděpodobně použijí i proti vojákům NATO.

              Ve skutečnosti,

              NATO zcela ignorovalo skutečnost, že oficiální vláda Libye vyhlásila hned po přijetí rezoluce RB OSN příměří a chtěla jednat. NATO místo diplomatického řešení krize zahájilo agresivní bombardování a odstřelování Libye pomocí řízených střel! O tom, že se svými nálety na vměšuje do probíhajících bojů v Libyi a porušuje závažně rezoluci RB OSN není pochyb, protože se jedná o ozbrojený konflikt, který nemá již nic společného s ochranou civilistů. Naopak prodlužování konfliktu a jeho eskalace, přináší daleko vyšší ztráty mezi civilisty a to při válečných akcích obou stran i při zásazích NATO!

              Političtí stratégové

              mysleli, že pokud zahájí agresi, tak se většina občanů Libye se postaví proti Kaddáfimu a svrhne ho sama. To byl zase omyl. Libyjcům se přes vysoké příjmy Kaddáfiho rodiny, žilo velmi dobře. Nejlépe z celé Afriky. Životní úroveň Libyjců přesahovala realitu v některých státech EU, včetně bezplatného zdravotnictví a velmi přijatelného sociálního zabezpečení. Neexistuje tedy závažný důvod k likvidaci Kaddáfiho režimu ze strany většiny občanů z důvodu obtížných sociálních podmínek. To zásadně snižuje tlak Libyjců na změnu současného režimu Kadáfího.

              Propaganda NATO

              používá často primitivní a průhledné argumenty. Znásilnění Libyjské dívky vojáky je jistě špinavá věc, ale na něm se nepodílel Kaddáfi a bude jistě řešeno dle Libyjského práva. S tím ovšem nelze zakrývat, nebo dokonce srovnávat zabité civilisty a jejich děti, v důsledků zásahů NATO při bombardování a odstřelování.

              Propagandistický tah

              s rezignací ministra zahraničí Libyjské vlády Músá Kúsa není příliš legitimní a je spíše výsledkem silného vyhrožování a nátlaku. Těžko si představit, že takto vysoký představitel Libye, při záměru rezignace, by ponechal svoji rodinu v Libyi a v péči Kaddáfího.

              Nezbývá

              než se zamyslet se nad tím, zda budeme po Iráku, Afganistánu, dělat násilím pořádek v Libyi a v dalších zemích Středního východu a Afriky. Zejména, když tam o naši západní demokracii zřetelně nestojí. O tom, že jako člen NATO se budeme na vysokých nákladech na tuto válku plně podílet není pochyb a nerad bych se dočkal toho, že nás bude tato část světa nenávidět, považovat křižáky, agresory, či vrahy. Je čas odstoupit od agresivní války i od vojenského zasahování do vnitřního konfliktu Libye. Je potřeba, místo zbraní, používat mírové diplomatické prostředky platné mezi suveréními státy, podporovat tlak Libyjských disidentů na změnu Kaddáfího režimu mírovou cestou a v případě ohrožení jim poskytnou možnost činnosti v exilu!

                          Zastavte nesmyslnou vojenskou agresi a přestaňte už zabíjet!!!

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 4.4.2011 8:17 | karma článku: 42,48 | přečteno: 5281x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 705x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:08

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"