Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

„Gumáci z ČSSD“ a „President“ v hospodě blízko říčanského náměstí

            Pan President se rozhodl pracovat přes víkend a tak jsem se v sobotu rozhodl načerpat nové politické zprávy z českých hospod. Tentokrát jsem vyjel do Říčan u Prahy a zastavil jsem se vlevo hned pod náměstím v hospodě, která je klenotem nejméně z 18. století. Stála tam dřív, než vůbec vzniklo náměstí. Přežila všechny možné a nemožné režimy a stále se tam můžete dobře osvěžit. Nebudu psát název hospody, ale kdo se doptá, tak se to dozví a najde si jí sám.

             Vlevo je bar

             a vedle stolky a sedačky a vpravo vstup do velkého sálu. Obslouží vás příjemná hostinská, která se konverzace s hosty vůbec nebojí. Přítomní kluci, tedy my středního až staršího věku zrovna cestovali po Jižní Americe a na každý stát, na který si kluci vzpomněli, připili frťanem ostrého moku a nezapomněli probrat pěkné jihoamerické krásky, přičemž se občas dohadovali, v které zemi jsou pěknější děvčata. Jeden z cestovatelských kluků kouřil pravý kubánský doutník a milá hostinská mu k tomu půjčila deštníček určený na pláže proti ostrému slunci. Sranda a zábava pokračovala a kluci se občas při tom cestování vraceli tam, kde už byli a tak těch frťanů pomalu přibývalo. Nechtěl jsem narušovat cestovatelské nadšení a tak jsem po drobném osvěžení pokračoval dál.

              V další trochu níže umístěné hospodě,

              kde seděla parta chlapů, jsem vyslechl vtip: „Prý pro členy ODS, je po Nečasově průšvihu vyhlášen nábor nových členů ODS. Kdo z členů ODS přivede pět nových členů ODS, dostane od ODS potvrzení, že nikdy nebyl členem ODS a neměl s Nečasem nic společného....“ Sranda musí být a tak to vypadalo, že parta chlapů se tady taky dobře baví, což mě přimělo s jejich souhlasem si přisednout na volný kraj stolu.

               „Ti gumáci z ČSSD jsou neschopní,“

               po chvíli vykládal diskutující s kulatými brýlemi. „ Stále se cpou do vlády a potom se bojí, aby President nepověřil jejich představitele sestavením vlády a místo toho se, jako gumáci, snaží dát dohromady 120 poslaneckých hlasů pro rozpuštění sněmovny, což je úplná pitomost, protože tahle korupční vládní koalice se bude držet vlády zuby, nehty a žádné předčasné volby rozhodně nepodepíše. Budou se snažit se zářivě čistou Němcovou získat 101 hlasů a vyvíjet tlak na Presidenta, aby jmenoval premiéra z řad vládní koalice. ČSSD by se měla snažit získat alespoň 101 hlasů poslanců, aby zabránila volbě předsedkyně sněmovny z řad vládní koalice, kterou vehementně prosazuje Kalousek, protože jmenovaní premiéra ve třetím kole jmenuje President na návrh předsedkyně sněmovny, o což Kalouskovi a TOP 09 jde především. Dědek Schwarzenberg z téhož důvodu, zdůvodňuje požadovanou volbu předsedkyně sněmovny, se šlechtickou noblesou, „svojí úctou k státním institucím“ a dělá z Čechů zase pitomce, což sedí především na jeho úctyhodné podporovatele z řad umělců a některých elit,“ dokončil rozbor situace diskutující s kulatými brýlemi.

                „To je nesmysl, co by ČSSD získala,

                kdyby teď sestavovala vládu do voleb?“ namítal silnější diskutující s dýmkou. „Co by tím získali?“ opakoval diskutující s kulatými brýlemi a pokračoval, „Sestavili by vládu, kterou by po týdnu jmenoval President a následně by skutečně převzali vládu a vyhodili by Kalouska se Schwarzenbergem z vlády a ministerstev, aby už nemohli škodit lidem, ani republice. „Jenže do 30 dnů od jmenování by museli s programovým prohlášením do sněmovny, kde by samozřejmě nezískali důvěru od vládní koalice a přeběhlíků a museli by skončit,“ namítl jeho kolega v letním saku, který seděl naproti. „Vůbec by neskončili, protože by je President požádal, aby vládli do jmenování nové vlády a s tím by President, ani jím následně pověřený premiér, který by sestavoval další vládu, vůbec nespěchali a vyšlo by to tak akorát do řádného termínu voleb v příštím roce,“ s úsměvem odpověděl diskutující s kulatými brýlemi.

                 „Nárok na vládu má současná koalice,“

                 trochu naštvaně prohlásil diskutující s krátce střiženým bíbrem, který, jak vyplynulo z řeči, vlastní nedalekou drogerii. „Omyl, nárok na sestavení vlády má vítěz minulých voleb, tedy ČSSD.“ „ Chudák President, aby těm gumákům z ČSSD radil,“ odporoval diskutující s kulatými brýlemi. „Sranda je v tom, že ti gumáci z ČSSD vládu moc nechtějí, protože by se do voleb proflákli, ukázali svoji neschopnost a znechutili by své vlastní voliče,“ reagoval diskutující se střiženým bíbrem.

                 „Víte, jaký je rozdíl mezi Nečasem a Kalouskem?“

                 ????? „Žádný. Oběma teď hoří koudel u zadku, protože se bojí, aby je policie neumístila do korupční vazby!“ vmísil se do diskuze se smíchem diskutující, který měl vedle židle opravárenskou brašnu. „ Jen si počkej a uvidíš, že to budeš mít s ČSSD ještě horší, než dnes. Ten gumák Mládek ti k té tvé brašně přidá ještě registrační pokladnu!“ utrousil taky se smíchem silnější diskutující s dýmkou.

                 „Mládek je natvrdlej!

                 Nevím proč by si všichni živnostníci měli kupovat registrační pokladny s fiskální pamětí a platit jejich cejchování a kontrolu? Ty registrační pokladny potřebují pro kontrolu FÚ a tak by je měli kupovat a zajišťovat jejich provoz FÚ, když to bude mít podle Mládka takový ekonomický přínos. Pak by je FÚ dávali pouze tam, kde by to mělo skutečný účel. Ti gumáci z ČSSD by neměli házet klacky pod nohy všem živnostníkům, ale pitomost současného vedení ČSSD je nepřekonatelná a dlouhodobá,“ vložil se do diskuze zase majitel drogerie a dodal: „Blbnou, jak Fico na Slovensku a pokud nezmění gumáci z ČSSD názory, tak nemohou počítat s podporou slušných podnikatelů a živnostníků, což je s rodinnými příslušníky a zaměstnanci pořádný počet voličů. Potom se nemusí divit, když volby ČSSD zdaleka tak jednoznačně nevyhraje!“

                 „ČSSD nejsou jen gumáci,

                 ale populističtí pravicoví podrazáci. Když jsem poslouchal toho Haška, tak to vylezlo ven. ČSSD nebude v žádném případě spolupracovat s komunisty! To znamená, že ČSSD rezignuje na levicovou politiku a svoje sliby, vleze do koalice s nějakou středopravicovou stranou a bude se zase vymlouvat, že svoje sliby nemůže v rámci koalice splnit. Vypadá to, že se ČSSD raději spojí s TOP 09, jako na pražské radnici a bude tady zase nova opoziční smlouva, ze které bude mít radost i President, jako autor první opoziční smlouvy. Oni ti komunisti jsou možná lepší, než ti gumáci z ČSSD, včetně Haška,“analyzoval stav hubený diskutující s vysokým čelem.

                 „President Zeman sliboval,

                 že zavede majetková přiznání pro všechny s tím, že v rámci boje proti korupci musí každý doložit původ svého majetku, ale už začal couvat s tím, že se to nebude týkat všech a tak dosud rozkradený a nakradený majetek za posledních 20 let zase unikne dodatečnému zdanění. ČSSD připravuje zákon o majetkových přiznáních tak, aby bylo majetkové přiznání pouze na vyžádaní FÚ tak, aby ochránila zlodějny a korupci svých zazobaných kmotrů a politiků, včetně multimilionáře Grosse,“ přidal se diskutující s kulatými brýlemi.

                 „ Než volit gumáky z ČSSD

                 a riskovat koalici ČSSD a TOP 09, tak je opravdu lepší volit komunisty. U nich máme jistotu, že nepolezou pravici do zadku, jako Hašek,“ dodal muž s opravářskou brašnou, který s ostatními hradil servírce útratu. Rukou jsem odpověděl na pozdrav odcházejícím.

                 „ Dobrá diskuze.

                 Členové ČSSD by si měli udělat pořádek a trochu probrat svoje představitele, aby si z nich nemuseli lidi dělat srandičky,“ řekl jsem si sám pro sebe. Po chvíli jsem uhradil milé servírce útratu, a odcházel. Venku už začínala být tma. Zajímavé názory v české hospodě a ten název, ten teda sedí:

                                                          „Gumáci z ČSSD!“

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 23.6.2013 10:45 | karma článku: 37,26 | přečteno: 7956x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Trochu drsná diskuze před hospodou na Vinohradech

Kuřáci si nedají pokoj a tak místo toho, aby seděli uvnitř hospody, pokuřují a diskutují před hospodou. Těch skupinek tam bylo víc, ale připojil jsem se k té, která diskutovala o generálech.

19.5.2024 v 11:43 | Karma: 14,85 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 32,09 | Přečteno: 647x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Rusko hlásí masivní útok ukrajinských dronů. Poničily i ropnou rafinerii

21. června 2024  7:08,  aktualizováno  7:30

Ruské ministerstvo obrany hlásí likvidaci 114 ukrajinských dronů nad anektovaným Krymem, Černým...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"