Budu si moci koupit pravý maďarský uherák nebo Chatonauef du Pappe?

Nebo mi bude muset stačit ten kostelecký? Poslanci totiž schválili další zákon, který údajně pochází z think tanku SPD. Že v této straně moc myslitelů není je obecně známo, ale že to schvaluje i Tomio Okamura, to mi hlava nebere.

Do nedávna jsem si myslel, že je hodně chytrý, protože úspěšný podnikatel nemůže být hlupák. Nehledě k tomu, že SPD je dobře fungující podnikatelský záměr. Zákon nařizující povinné kvóty pro české potraviny ve větších obchodech je pro mne něco nemyslitelného a nečekal jsem, že se toho dožiji.  Osobně si myslím, že to nic dobrého nepřinese. Naopak. Nevím, kdo hlasoval pro a kdo byl proti, nicméně to prošlo a kladu si otázku z Pelíšků: "A komu tím prospějete?"

Poslanci SPD, kteří ten zákon předložili tvrdí, že zahraniční firmy sem dovážejí nekvalitní potraviny a proto musíme zavřít hranice, abychom tady mohli konzumovat naše kvalitní české potraviny. Myslí tím potraviny od Babiše?

Problém je, že většina Čechů moc nehledí na kvalitu ale preferují spíše kvantitu a slevové akce. A za málo peněz si prostě kvalitu nekoupíš. Pikantní na tom je skutečnost, že sám Andrej se postavil proti vlastním poslancům a říká, že s tím zákonem nesouhlasí. Že by už v té své firmě neměl konečné slovo? A nebo to bude spíš tím, že mu to vnitřně vyhovuje, ale navenek hraje divadlo? A ono to nakonec vyhovuje i tomu Okamurovi, protože v té jeho bublině se to jeho voličům líbí. 

Sám jsem zvědav, jestli to Senátem projde... Doufám, že ne. 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Beránek | pátek 22.1.2021 14:20 | karma článku: 22,54 | přečteno: 638x