Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co? U nás na Penny marketu je cedule: 7 z 10 našich potravin je českých! Tak to by měli některé potraviny nahradit dováženými? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JM

J89a18n 32M79a75r45e44k

22. 1. 2021 22:23

Jirko, nic ve zlém, ale jestli tam ve Staré vlasti máte jen problémy typu "Pravý Madarský Uherák" či "Chatonauef du Pappe" a nebo domácí špekáčky z umělé hmoty, tak to se máte zatraceně dobře, i když je mi jasné o co ti v blogu šlo...

1 0
možnosti
IB

I13v65o 57B26o25u58š28e

22. 1. 2021 23:49

A jaké máte starosti vy v nové vlasti?

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji pane kolego a přeji hezký víkend bez ohledu na počasí i na covid ;-)

0 0
možnosti
JS

Nechápu to, ve finále to neprospěje nikomu. Spotřebitel není hlupák a když chce tak si kvalitní potravinu najde. No a čeští výrobci ? Nevím jestli jim to pomůže, spíš je to zleniví v soutěži kvality.

3 0
možnosti
Foto

K97a91r26e69l 96C67a87c23h

22. 1. 2021 15:57

Nařizování a kvóty nevyřeší vůbec nic. Myslím si, že pokud chce někdo zařizovat zvýšení potravinové soběstačnosti, měl by uvažovat o tom, co udělat pro prvovýrobce, aby mohli úspěšně konkurovat prvovýrobcům zahraničním. Ale nikoli tím, že přikáže obchodníkům, kolik potravin musí prodávat z domácí produkce. Pro obchodníky musí být domácí produkce natolik atraktivní, že si ji vyberou sami, protože se jim to vyplatí. Teprve pak to může fungovat. Nařizování a kvóty lze uplatnit jen v sektoru řízeném státem. Kupříkladu v armádě. Tam by bylo nanejvýš správné pořizovat výzbroj z domácí produkce a ze zahraniční jen to, co domácí výrobci nejsou schopni dodat. V domácím obchodě s potravinami však něco takového nařizovat nelze. Obchodník i spotřebitel musí mít svobodný výběr.

2 0
možnosti
VV

že to schvaluje i Tomio Okamura, to mi hlava nebere. ???

Ja zase chapu, ze to schvaluje vyuceny prodavac popkornu a popelar. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Co se týče Okamury dějí se vůbec zajímavé věci... Třeba to, že v únoru ještě s dalšími dvěma poslanci vyrazí na zahraniční cestu do Afganistánu. Co tam budou dělat je mi taky záhadou...

3 0
možnosti
Foto

"Kalí vodu, Vojtěchu, kalí vodu"...

Oblíbená Babišova - Márova strategie. Nařídí svým poslancům, případně ministrům, aby prosadili, nebo se pokusili prosadit nějakou hloupost, a on se proti tomu postaví. Samozřejmě, že když mu to bude vyhovovat, tak ho jeho zaměstnanci přehlasují. :-)

4 0
možnosti
Foto

"Poslanci SPD, kteří ten zákon předložili tvrdí, že zahraniční firmy sem dovážejí nekvalitní potraviny a proto musíme zavřít hranice, abychom tady mohli konzumovat naše kvalitní české potraviny."

Tenhle problém v sobě skrývá další problém. Jsem odpůrcem jakýchkoliv kvót a v tomto případě se jedná o extrém, který určitě není přijat v zájmu konečného spotřebitele, ale jednoznačně ve prospěch tuzemských velkovýrobců!!

Dvojí kvalita potravin existuje, osobě jsem se o tom přesvědčil např. u výrobku Luncheonmeat firmy Tulip. Když jsem si jej, pod dojmem z minulých let dobrých zkušeností, koupil v Albertu, tak na pánvi prskalo něco jako drůbeží separát, což se nedalo jíst ani studené bez tepelné úpravy, ale když jsem si vizuálně tentýž produkt koupil v Německu, připomnělo mi to (sice vzdáleně) historicky existující náš lanšmít za 10,- Kč konzerva. Ono to má totiž v sobě další problém, že totiž mnohé dovážené potraviny koupíte v Německu levněji než u nás a kvalita k nám dovezeného produktu (ne u toho luncheonmeatu) je pořád lepší, než tuzemská produkce.

Další problém je např. v propagaci drůbeže z Vodňan, kde se jedná v zásadě o drůbež z Polska, která se ve Vodňanech pouze zpracovává, protože tam žádná drůbežárna není. A tak takové skrytě dovezené produkty z nechvalně známých pěstíren budou jako tuzemské kralovat na prodejních pultech. A kralovat budou, protože malí výrobci, byť s velmi kvalitními produkty, nemají šanci dostat své zboží na pulty a do regálů řetězců.

Stále si myslíte, že zákon má konzumentům zajistit lepší tuzemské produkty? Pokud ano, jste velmi bláhoví.

11 0
možnosti
Foto

Co k tomu dodat? Souhlas R^

1 0
možnosti
EH

Když jdu do obchodu, taky si tam nekoupím, co zrovna chci, ale co mají v nabídce. Prodejna není nafukovací. Stejně tam mají vždycky jenom jeden druh pomerančů a málokdy třeba květák.

Nějaké kvóty to už výrazně neovlivní. Pokud někdo nemá rád Babiše/Agrofert, mohlo by to uvolnit místo dalším českým výrobcům. Protože koncern si místo v regálu najde vždycky.

0 5
možnosti
Foto

No jistě, čeští pěstitelé oliv budou nadšeni. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 248
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1176x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik