Třinácté Visual Manual

Ve čtvrtek proběhla již třináctá prezentace mladých umělců v Malostranské besedě. Další blok Visual Manual zpestřila návštěva rakouské designérské dvojice MOOI Design. Závěrem večera se představila skupina The Superpower. 

Malostranská beseda se ve čtvrtek večer zcela zaplnila. Vstupné v hodnotě 50 Kč nikoho neodradilo, program se spustil lehce po půl deváté. Jako první přednášel svou práci Roman Štětina z AVU. Práce spojené s přírodními materiály prezentovala Anna Huláčová. Proces redukce fotografie a popis práce se světlem jsme slyšeli od Romany Drdové. Další umělkyní byla fotografka Tereza Příhodová, která se zaměřuje na videa bez zvuku vznikající z náhodného putování.

Zahraniční prezentaci MOOI Designu doprovázela ukázka materiálů, kterými se rakouští umělci v nedávné době zabývali. Letitia Lehner na začátku přiblížila filozofii celého kolektivu MOOI Design a ve srozumitelné angličtině přiblížila tvorbu skupiny. Po rakouské dvojici představil Honza Novák některé ze svých typů písma. 

Příjemné rozveselení přišlo s posledním začínajícím umělcem Jakubem Plachým. Tento student prvního ročníku VŠUP představoval své první práce za uplynulý zimní semestr. Celá beseda se smála při představování osmdesátistránkové knihy o čůrání. 

Jako afterparty hrála skupina The Superpower doprovázená grafickými animacemi v pozadí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich | neděle 31.3.2013 20:42 | karma článku: 4,37 | přečteno: 158x