Naše měřítka

Je to zajímavé. Lidi jsou  různí. Každý přemýšlí jinak, každý jiné hodnoty a hranice. Každý považuje za ideál něco naprosto jiného. Nemyslím si, že jsem ten, co se neumí přizpůsobit, jsem spíš ten, který málokdy má sílu ukázat, mnou již tolikrát citované, ,,zrcadlo" .

To kamarádské zrcadlo. To, co mohou jen opravdoví přátelé, být naprosto upřímní. A lidé to nedělají. Poprvé jsem si to uvědomil, když jsme s Ká ležely na pláži a ona vyprávěla jak si (ne)rozumí s jednou členkou rodiny. Lidé to opravdu nedělají, navzájem si neříkají, co  si o druhých myslí. Buď to nepovažují za důležité nebo se třeba bojí negativní reakce. Nicméně je velmi důležité mít neustálý a kvalitní feedback ze strany přátel. Je to snad jediná cesta k tomu, abychom věděli kdo jsme a co děláme. 

Kolikrát mám pocit, že někteří svým charakterem, gesty a vůlí doslova ohrožují své okolí. Lidé poblíž jsou poté mnohem hůře otevření k jakékoli kritice těch, kteří si myslí, že jejich měřítka jsou ta nej.

Já osobně jsem rád, že lidé v mém okolí mají jiná měřítka. Mám možnost srovnání a ikdyž si občas myslím, že má měřítka jsou ta nej, vždycky se najde někdo šťastnější a spokojenější, jehož měřítka mě inspirují. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich | úterý 2.10.2012 10:16 | karma článku: 5,45 | přečteno: 481x