Alofons Mucha v Obecním domě

Od 10. 4. je denně otevřena unikátní výstava Alfonse Muchy ze sbírky Ivana Lendla v Obecním domě v Praze. K tomuto účelu jsou vyhrazeny dva sály v druhém patře. Na místě si můžou návštěvníci zakoupit knihy zabývající se tvorbou umělce. Dokonce si zde můžete nechat vytisknout svůj oblíbený obraz. 

Trenér Andyho Maraye, Ivan Lendl, vystavuje svou sbírku vůbec poprvé. Díky legendárnímu tenistovi je k nahlédnutí jedinečná a zároveň nejkomplexnější sbírka Muchovy tvorby. Světoznámý představitel art nouveau se postaral o podobu velké spousty plakátů, které můžete na výstavě vidět.  Rovněž zde uvidíte jeho dílo plakát Gismonda, které odstartovalo jeho kariéru. Jednotlivé sekce jsou od sebe tematicky odděleny a přehledně provádí návštěvníky tvorbou umělce. V druhém sále je také video popisující vznik celé výstavy včetně komentáře Ivana Lendla.

Pro děti a školy jsou připravené doprovodné programy. Děti mohou také navštívit ateliér LENDL:MUCHA, kde jsou pro ně připraveny kreativní hry. Detailnější informace o vstupenkách a doprovodných programech jsou na stránkách www.lendl-mucha.cz.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich | pondělí 15.4.2013 20:14 | karma článku: 6,31 | přečteno: 327x