Zkreslené vidění - Vůdce smečky

Máte šéfa skvělého, přejícího a inteligentního? Pokud ano, gratuluji. A co lidé ve vedení státu – jsou takoví? Jestliže odpovídáte také ano, patrně jste cizinec a jste v Czechlandu na dovolené. Jak se vám tu líbí?
Čulibrk - 317

 Vůdcem smečky vlků, stáda koní nebo tlupy opic vždy bývá dominantní samec, silný a chytrý jedinec s autoritou, jemuž se ostatní podřídí. Protože kdyby tomu bylo jinak, společenství by se rozpadlo, poté by přišel hlad, a nakonec by každý kus byl nemilosrdně sežrán.

 Lidé coby tvorové společenští to měli vždy také tak. David se střetl s Goliášem mimo jiné i proto, aby svým lidem prokázal, že si zaslouží je vést. Ještě v dobách raného středověku vládci stáli pokaždé osobně v čele svých vojsk.

 Jak se pak stále častěji královská koruna dědila a potomci degenerovali, spory se řešily zhusta i diplomacií, a nehledě na státní zřízení se namísto monarchů na vedoucích místech ocitli profesionální politici, volení i jmenovaní. Kteří nedokáží zajistit smečce ani potravu, ani bezpečnost. A o inteligenci některých lze s úspěchem pochybovat.

 Ovšem prezidenti, premiéři a vůbec další vůdci, s nimiž je málokdo spokojen, poddanému lidu jen škodící, ale které je tím těžší odstranit, čím je systém odolnější proti změnám, nejsou tím hlavním zlem. Dokonce ani v případě, kdy je zcela jasné, že vládnoucí elity jsou jen vykonavatelé cizí vůle, podplacené loutky a kriminální živlové. Protože to lze nějak napravit převratem, revolucí, změnou poměrů a následnými soudy a zaslouženou odměnou.

 Hlavní tragédií je zdecimovaná společnost. Škody napáchané několik desetiletí trvající státní indoktrinací liberální agendou přicházející ze Západu se budou těžko napravovat. Především v myslích mladých a nezkušených lidí zůstane ještě dlouho zmatek ze střetu propagovaných ideálů s realitou světa. Zklamání z poznání, že nefunguje koncepce multikulti, že i pozitivní diskriminace je diskriminací, ať jde o černé, šedé, teplé či jiné lidi. Že pohlaví jsou jen dvě, nenávist i láska jsou city, a kvůli žádným ohledům se nesmí lhát. Čemuž se dnes pokrytecky říká politická korektnost. Společnost je znechucena lhostejností. Lhostejností mocných, jimž nezáleží na kvalitě žití lidí z podhradí. Lhostejností všech ke všem. Jít domů, zavřít dveře, pustit si televizi. Když jdou zprávy – přepnout, i kdyby na reklamu. Televize lže, internet je stoka. Mnozí propadají depresím ze ztráty smyslu života. Společnost neví, čemu věřit. Ideály zklamaly, slova ztratila význam. Lidé nevidí, neslyší, necítí. Spravedlnost je neviditelná, drahá a úplatná.

 Samozřejmě, že přeháním a zveličuji. Takhle nějak by to vypadalo pět minut před revolucí.

 Promiňte, nevíte, kolik je hodin?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 8.3.2024 13:30 | karma článku: 20,46 | přečteno: 323x