Zkreslené vidění - Ohleduplnost

Být ohleduplný znamená hlídat se, snášet sebeomezování a nepřirozenost. A i trochu lhát. Neboť jakákoli upřímnost zde nemá místo. Proto to není vlastnost trvalá, ale pouze dočasná, účelová.
Čulibrk - 074

Vlastně jsem původně ani netušil, či lépe neměl jsem ten záměr, že tentokrát se bude jednat o pana prezidenta Zemana. Čemuž jsem se dosud snažil úspěšně vyhnout. Ale všechno má svůj čas, který asi právě nastal.

Když pominu podpásové a podlé útoky jeho odpůrců, jež se týkají především zdraví, věku a požívání alkoholu, je mu vyčítáno především to, že namísto, aby společnost sjednocoval, ji rozděluje. K tomu bych poznamenal, že k rozdělení společnosti na příznivce a oponenty pana Zemana coby prezidenta ČR došlo již před první volbou a bylo zapříčiněno hrubými a vulgárními výpady příznivců kandidáta pana Karla Schwarzenberga vůči voličům pana Zemana i jemu samému v roce 2013. Což vykrystalizovalo po zemanovo zvolení, se kterým se zhrzení schwarzenbergovci dodnes nemohou smířit. Na čemž pan Drahoš o pět let později nic nezměnil.

Dále jsou mu vyčítány snahy o dobré vztahy s Čínou a Ruskem. Ano, je to velký hřích. Putin přeci může za všechno špatné v Evropě a kdo říká něco jiného je grázl první třídy! A v Číně vládnou komunisti, je jich moc a nekamarádějí se s USA! Že to má i nějaký hospodářský aspekt? To je přeci zanedbatelné a druhořadé.

Používá vulgarismy, jaké dosud žádný prezident z úst nevypustil. Je to i pro mne také poněkud silná káva, ale pokud si zpětně rozeberu oprávněnost jejich použití, jde vždy o trefné vyjádření. Uznávám, mohl by se mírnit, ale je reprezentantem většiny voličů, takže taková je asi většina voličů. Nicméně kurvy ani kundy na Hradě se dobře nevyjímají.

Ovšem největším průšvihem je to, že se často neshodne s názory a záměry lidí ze stran, které samy sebe nazvaly Demokratický blok. Má totiž vlastní názory. Vzhledem k věku si je nepochybně může dovolit. Nemusí se klanět nikomu, ba ani mračí-li se na něj z EU. Natož domácím opatrovatelům pravdy. Ale nic takového se neodpouští.

A stále nevím, jak to Čulibrk myslí s tím dobrým vychováním. Nebo ohleduplností? On si to každý i tak přebere podle svého.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 12.7.2019 13:30 | karma článku: 15,36 | přečteno: 383x