Zkreslené vidění - Blbci o pravdě

V jednotě je síla a čím větší je síla, tím spíš se ukáže, že máme pravdu. Tak vždy postupovali primitivové všech režimů a zemí a nikdy jinak. A zase jsou tu, zase o nás rozhodují a jsou dotěrní a příjemní jak štěnice v matraci.
Čulibrk - 229

 Který názor je správný? A když už ne ten můj, čí tedy? A pročpak zrovna ten jeho? Jak jste na to přišli? Že je to holý nesmysl? Jenže dneska máte ale pěknou smůlu – nás je víc. Takže zalezte zpátky pod stůl. A buďte hezky potichu!

Tak bychom se mohli dohadovat u piva v hospodě Na růžku třeba o tom, zda je lepší v EU zůstat nebo co nejrychleji zdrhnout a pěkně za sebou zabouchnout. Ale ať bude výsledek jakýkoli, nejvyšší autorita, hospodský Béďa, si náš ortel nechá pro sebe. Už si totiž vyslechl ledacos a jen tak něco ho nerozhází.

 Ovšem pokud se tímto stylem dohaduje v poslanecké sněmovně státní rozpočet, takto se uvádějí v platnost zákony a vůbec na tomto principu funguje celý systém, tak potěšpánbů! Ale aby mi někdo snad špatně nerozuměl. Nejsem proti hlasování, ale proti hlasování na základě finančního či jiného zájmu, momentální emoce a bez projednání s těmi, kterých se to bude týkat. Když se občas dozvím, co vyplodily za nesmysly postavy v parlamentu, připadám si jako nesvéprávný dobytek.

 Ale co to plácám! Že mi není hanba! Vždyť máme GDPR, Ústavu České republiky, Listinu lidských práv a svobod… a vůbec – jsem člověk. Protože mám občanský průkaz, průkazku pojištěnce VZP, konto v bance a brýle na čtení. Přesto mi něco říká, že není v pořádku vyhlašovat nouzový stav kvůli chřipce na základě pokynu ze zahraničí a zničit polovinu podnikatelů ČR, vzdělání dětí a psychiku všech obyvatel. Není v pořádku potkávat před Kauflandem netáhla na podpoře s celou rodinou obložená nákupními taškami a usedající do taxíků. Není v pořádku, že mi ČEZ účtuje elektřinu vyrobenou z obnovitelných zdrojů, a já bych bral raději tu vyrobenou z uhlí a v Temelíně.

 Spousta věcí není v pořádku. A také spoustě lidí to vadí. Bohužel, ne natolik, aby se nám povedlo s tím něco udělat. Nikdo se s námi o ničem nebaví. Nikdo nepotřebuje znát naše mínění. V lepším případě se tvůrci veřejného blaha radí s odborníky. Ovšem vždy pečlivě vybranými. Až se to bude hodit, uzákonějí nám asistovanou sebevraždu, zlegalizují zákon šaría a zavedou daň z užívání slunečního světla.

 Volby asi nejsou to pravé, jak uvést věci veřejné do snesitelného a důstojného stavu.

 Ani Čulibrk si neví rady.

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 1.7.2022 13:30 | karma článku: 22,99 | přečteno: 516x