Zkreslené vidění – 7 miliard lidí

Jeden člověk nezmůže nic. Když se lidé dokáží domluvit, je možné všechno. Ovšem stává se to tak zřídka, že jde téměř o nadpřirozený úkaz. Alespoň v našich končinách.
Čulibrk - 316

 Člověk je dost nepatrný tvor. Nemít tolik důvtipu, dávno by ho přírodní živly zahubily nebo vlci snědli. On stačí i virus chřipky. Nemluvě ani o tom, že svaly má většinou jen k tomu, aby mu nevypadly vnitřnosti, obratností ho překoná i lenochod, a proto by si mnohý z nás neulovil ani blbouna nejapného. Kdyby ten tady žil. Natož ho zabít a vykuchat. Jsme životaschopní jen spolu. Mluvím o většině.

 Mnozí z nás nejsme spokojení s tím, co se kolem nás děje bez našeho vlivu a natož souhlasu, co dělají ti, kteří za nás mají řešit věci, jež nás trápí, a jak málo můžeme rozhodovat o své budoucnosti.

 U nás na šachtě jsme před několika lety chtěli dostat přidáno, a pokud ne, budeme stávkovat. Vyjednávání začalo. Snad by to i dobře skončilo, kdyby právě nepřišla vláda s onou kampaní Covid 19. Lidé začali váhat a bát se o práci. Stávkovalo by jen pár šílenců. Uhlobaron hrál mrtvého brouka. Všechno vyšumělo jak vyšetřování tunelů do státního rozpočtu. Dnes už si to ani nikdo nepamatuje.

 Sdělovací prostředky v čele s ČT se nám už od listopadu ´89 snaží namluvit, že žijeme v demokracii. Spousta z nás jim věří, protože, jak každý ví, stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Což prý prohlásil kdysi Josef Goebbels, německý ministr propagandy. Jestli opravdu on, nevím, ale podstata věci zůstává stejná. Každý režim se považuje za nejlepší. Už komunisté tvrdili, že jejich vize jsou vyvrcholením vývoje lidstva a vědeckým názorem. Víte ještě, co to bylo VUML? Kdo z dnešních politiků ho absolvoval? A kdo Aspen institut? O ambicích a dobru pro lidi se jistě dozvíte z knihy Mein Kampf, a ani Masaryk do roku 1914 nezavrhoval Rakousko.

 Lidé jsou otupělí, zpracovaní propagandou státu, který jim byl ukraden. Tedy jak kdo. Vědí, že volby jsou jen potěmkinovou vesnicí režimu, jenž funguje zcela jinak, než si občané přejí a proti jejich zájmům. Politici spoléhají na sílu setrvačnosti a ochotu k podvolení se lidí, kteří mají ještě co ztratit.

 Podle některých prognostiků, vědem a proroctví, a koneckonců i podle mne tato civilizace pomalu končí. Byl bych rád, kdyby s ní nekončilo lidstvo. Protektorátní úředníci jsou jenom asistenti zániku, ponížení slouhové osudu.

 Rezignujeme nebo se už začneme o své věci starat?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 1.3.2024 13:30 | karma článku: 13,55 | přečteno: 268x