Melčák, soud a čachry kolem voleb? Slušná prča

Ústavní soud vyhověl stížnosti Miloše Melčáka a já se náramně bavím. Nikdo neví, co se nyní bude dál dít, novináři šílí a politici tápou a nejspíš jsou i pořádně v šoku, protože jim soudci zrušili jejich volby a zmařili dosavadní kampaň.

Pan poslanec Melčák pak v tichosti zmizel jako pára nad hrncem a dělá mrtvého brouka. Václava Klause chytnul solidní amok a experti na ústavní právo jen nevěřícně kroutí hlavou. Prostě politicko-justiční bžunda počesku se vším všudy a jak se patří.

Docela by mě zajímalo, kdo se kromě mě a většiny spoluobčanů touhle situací baví. Tak nějak mám totiž tušení, že by to mohl být někdo z ODS. Byť už občanští demokraté kampaň zahájili, jejich megaboardy jsem zatím neviděla nikde a vcelku by mě zajímalo, jak mají ve smlouvě s firmou, která pro ně zajišťuje předvolební masáž národa, ošetřené termíny.

Kdo má však nejspíš hlavu v dlaních a roní slzy jako hrachy, to bude šéf socialistů Jiří Paroubek a jeho tým. ČSSD totiž přípravy na volby vzala z gruntu. Plakáty sociálních demokratů visí u každé silnice, mládí najaté socialisty všude možně rozdává oranžové růže, polepené vlaky brázdí českou železnici a ve čtvrtek vyjede voliče lákat dokonce i pivní automobil. Kampaň za velký prachy je v plném proudu.

A volby? Možná nebudou. Respektive téměř jistě nebudou. Alespoň ne v původním termínu. Kampaň se tedy protáhne a partaje, které se vzkazy směrem k voličům neotálely, kapánek vykrvácí. Žilou si za "volby nevolby" pustila i vláda, na přípravu říjnové volební slavnosti už podle šéfa vnitra Martina Peciny padly desítky milionů korun.

A mě je přesto přese všechno do zpěvu. Sranda totiž musí být, i kdyby fotra věšeli, a kde jinde jsou na ni větší přeborníci než u nás - v zemi českému lidu zaslíbené. A co je na tom vůbec nejlepší, díky Ústavnímu soudu mi odpadne služební víkend 9. a 10. října :-)

Autor: Pavla Jeřábková | středa 2.9.2009 9:57 | karma článku: 27,03 | přečteno: 1920x