Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

ehqmaster

2. 9. 2009 10:04
Mám návrh na vyřešení většiny problémů ČR

1.) Politici budou nadále voleni pouze do parlamentu a senátu. Odměnou jim bude pouze 5 násobek průměrné mzdy s ohledem na vývoj ekonomiky státu. Bez jakýchkoliv dalších náhrad.

2.) Vláda bude pouze úřednická. Politici nevládnou ale hádají se. Vláda bude mít ze zákona povinnost zvážit návrhy politiků. V případě nejasností lze kdykoliv elektronickou cestou nechat o nárvhu hlasovat občany formou e-referenda.

3.) Filmová práva na příběhy našeho státu v minulých 20-ti letech prodat libivolnému filmovému studiu, včetně tajemných kufříků a dalších obalů šokujících zpráv a odhalení. Z výnosu uhradit schodek státního rozpočtu. Z úroku za to co zůstane můžeme vklidu sanovat havarující důchodový systém a žít ještě pár let.

Pan Melčák by nás mohl zastupovat jako odborný poradce až budou ten nekonečný seriál o nejmenovaném státě v srdci evropy natáčet. Jirku s Mirkem mu tam můžeme přibalit zdarma jako podržtašky.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

2. 9. 2009 10:20
Re: Mám návrh na vyřešení většiny problémů ČR

;-DR^R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

2. 9. 2009 10:31
Re: Mám návrh na vyřešení většiny problémů ČR

ad1) jedná o čestnou funkci - službu lidu a voličům, proto by si zasloužili celou jednu  průměrnou mzdu a úhradu prokázaných nákladů. Sepisovali by cesťáky a zprávy k těmto cesťákům, aby nebyli oddtrženi od života.

Zbytek - bez zásadnější připomínky  ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Gaspard

2. 9. 2009 11:07
Re: Mám návrh na vyřešení většiny problémů ČR

ad 1) Politici budou voleni pouze do senátu. Parlament už máme v Bruseli a není potřeba jeho lokální kopie u nás, když většinu zákonů stejně jenom ratifikuje na rozkaz evropského parlamenu. Senátoři nebudou mít plat, půjde o čestnou funkci.

ad 2) Vláda bude "úřednická", ale s osobní trestně-právní zodpovědností. Základní plat člena vlády bude 250kKč s tím, že se od něj/k němu bude odečítat/přičítat stejné procento, jako je státní dluh/přebytek v poměru ke státnímu rozpočtu.

ad 3) Pokud by to vůbec někdo koupil, tak by jsme za to moc nedostali.

4) Bývalí a současní politici by retrospektivně stratili imunitu a zároveň by na ně byla uplatněna metoda sčítání délek trestů. Odsouzený politik by byl nucen ve vězení pracovat nebo použit na orgány.

0 0
možnosti

Gaspard

2. 9. 2009 11:08
Re: Mám návrh na vyřešení většiny problémů ČR

sorry: stratili = stratili

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik