Měkejš a Tvrdejš kuli pikle aneb Když ten dá to a ten zas tohle...

Kujme pikle, kujme pikle, správné pikle lidi zvykle. Kujme pikle, pikle kujme, spekulujme, intrikujme. Lepšího nic není nad pořádný piklení. Jen aby na konci nebyl místo šíleně smutné princenzny šíleně smutný Topolánek.

Kam s ním? Co s ním? Kam jen zašít toho chlapa s gulama. Našeptávači dvou tahounů české politiky Topolánka a Paroubka se údajně sešli a spřádali budoucnost expremiéra a šéfa ODS.

"Marek Dalík považoval za nutné vyřídit přese mě Jiřímu Paroubkovi nějaké věci od Mirka Topolánka, nic víc. Nějaké vyřízení vzkazů. Já sám nemám potřebu se stýkat s Markem Dalíkem," prohlásil Jaroslav Tvrdík.

Copak to asi bylo za poselství? Podle serveru Aktuálně.cz řešili, zda by ČSSD blokovala případnou nominaci Mirka Topolánka na eurokomisaře. Topolánek ale tvrdí, že o bruselskou trafiku nemá zájem.

Kam se tedy lídr "modrých ptáků" vrtne? Nebo možná spíš kam bude vrtnut? Nějaká ambasáda, dozorčí rada, teplá unijní židle daleko od domova...to bývají obvykle nová doupata politiků, které z jejich původního hnízdečka vyšoupla za pořádného povyku cizí zlá kukačka.

Zobáčky jsou ale pořád otevřené a v bříšku stále tuze kručí. Záchranná síť pro Topolánka je už ovšem jistě pevně natažená. Drží jí kolega Řebíček? Přítel Dalík? Nebo nepřítel Paroubek? Zdá se, že C je správně. Dalík a Tvrdík by si určitě nedávali rendez-vous jen tak z dlouhé chvíle.

A když už jsme pohádkou začali, slušelo by se jí také skončit. Jedná pohádková (a taky trochu ideologická) písnička je totiž pro supertajnou misi dvou politických rádců více než příznačná. "Když ten dá to a ta zas tohle, tak všichni dohromady budeme mít dost."

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Jeřábková | úterý 22.9.2009 12:39 | karma článku: 16,44 | přečteno: 2057x