Kdo je madqwert?

Můj včerejší blog o progresivní dani vzbudil velký ohlas a mezi rozvášněnými diskutéry samozřejmě nechyběl madqwert. Co je to za člověka, že od rána do večera zarputile diskutuje a podporuje levicové návrhy?

Z blogu s názvem Jsem čuně z internetu z 26. února letošního roku jsem se dozvěděla, že redakce iDNES.cz a MF DNES oslovila několik diskutérů včetně madqwerta a chtěla se s nimi setkat.

"Na otázky vám rád odpovím, osobní setkání vylučuji," odepsal na žádost o schůzku madqwert. "V anonymní diskusi jste vždycky tak odvážný," popíchla ho redakce. "Nemyslím si, že jsem odvážný. Budu-li o podobné setkání požádán někým jiným než redakcí iDNES či MF DNES, pak dané žádosti rád vyhovím," tvrdil.

Ve své odpovědi však prý uvedl, že ho diskutování živí a že jím tráví běžnou pracovní dobu, tedy 40 hodin týdně, aby měl na nájem. Následovala logická otázka: Kdo mu vyplácí mzdu? "Nezlobte se, ale na váš dotaz nebudu odpovídat, považuji ho za příliš osobní."

Pro levicové názory ho diskutéři nemají příliš v lásce a někteří jsou přesvědčeni, že pod přezdívkou se skrývá Ondřej Macura, šéf PR a marketingu ČSSD. On sám to však popírá, stojí na blogu. 

Ve včerejší diskusi pod textem Progresivní daň si, soudruzi, namažte na chleba! opět psal jak ďas. (Možná je placen od příspěvku.) Kdo si dá ale trošku práce, zjistí, že madqwert diskutoval zhruba po čas, který odpovídá běžné pracovní době. To by potrzovalo jeho slova o tom, že žvanit v internetových diskusích je jeho živobytí.

Proč ale podporuje levici, když sám, jak říká, není socialista? Pakliže je to mladý, vzdělaný a liberální člověk, proč se dal do žoldu levice? Věří vlastně vůbec sám tomu, co píše, nebo se zaťatými zuby plní pokyny shora, aby měl na chleba?

Na druhou stranu praktiky levice dob minulých mu zas až tak úplně cizí nejsou. Poté, co jsem vydala svůj blog, mi totiž promptně poslal e-mail s tím, že se mýlím, a připojil výčet čísel a otázek. Na konec dopisu pak napsal pozoruhodné postscriptum.

Cituji: "V příloze tento článek (pozn.: odkaz na můj blog) zasílám vašemu zaměstnavateli, aby viděl, jaké hlouposti píší jeho zaměstnanci." Zapomněl se však podepsat. Madqwert poslal echo o mém článku do redakce iDNES.cz a nejspíš bláhově věřil, že mi udělá malér. Spletl se.

Tento diskutér se evidentně neztotožňuje se základními principy demokracie a zjevně ho vyvedlo z míry, když jsem si dovolila mít jiný názor než on a navíc ho veřejně prezentovat na svém soukromém blogu.

Ovšem je-li za bonzáctví a boj proti všemu, co je jiné než levicové, placen, pak chápu. Vždyť ten člověk je vlastně chudák. On jen dělá, co musí. Tvrdí, že je liberál, ale při své práci nějak zapomíná, že základní hodnotou liberalismu je svoboda. Sám ji chce, ale ostatním ji upírá.

Na jeho obhajobu je však nutné podotknout, že pracuje a nejspíš i platí daně, a to je lepší, než kdyby žebral nebo žil ze sociálních dávek. Vlastně bychom ho možná měli litovat. Podle všeho to totiž vypadá, že jediné, co umí, je kopírovat anonymně stanoviska nějaké levicové politické strany do diskusí. Otázkou však zůstává, zdali to dělá rád, nebo je to "názorový prostitut" z nouze.


P.S.: Tak, a teď uvidíme, jestli madqwert musí sloužit i víkendy ;-))

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Jeřábková | sobota 22.8.2009 8:49 | karma článku: 11,08 | přečteno: 3771x