Dopis pro maminku

Pro OnaDnesBlog_____________________

Ahoj mami,

vše dobré a ještě lepší a vůbec to nejlepší k Tvým dnešním narozeninám!!! Ať Ti vzkvétá zahrada, na které se budou, mimo ty vzkvétající záhony, prohánět Tvá vnoučata. 

A ke Dni matek Ti chci říct, že lepší maminku, než jsi Ty, jsem si nemohla přát. Stála jsi při mně každou chvíli jako anděl strážný a stojíš stále. Jsi ženská, která má neuvěřitelnou sílu přenést se přes všechny propady a propasti.

Opravdu díky!

Nicméně je třeba si vyříkat i některé traumatizující zážitky. Chtěla bych se Ti omluvit za minimálně tři šoky, které jsem Ti způsobila:

1) když jsem strčila pytlík s kravskýma očima do mrazáku, protože jsem je potřebovala donést do školy na pitvu a zapomněla jsem Tě na to upozornit, když jsi chtěla vytáhnout kostky ledu.

2) když jsem Ti dávala záclonu do praní a zapomněla jsem z ní sundat umělohmotného pavouka.

3) když jsem koupila pískomila, který ještě týž den utekl a běhal po bytě a ty ses netušíc o jeho čerstvé existenci v naší domácnosti pozdě večer vrátila z oslavy a myslela jsi, že vidíš "bílé myšky."

A já Ti zase odpouštím, že ses mě jednou v noci, když byla velká bouřka a vypnuli proud, a já v klidu spala, přišla zeptat se svíčkou pod bradou, jestli se nebojím. 

Jsem ráda, že jsme spolu odolaly krizím, třeba když se v kuchyni usídlil netopýr. Vyháněly jsme ho mašinkou na setrvačník, zpívajícím mobilem, ale zabrala až televize, kde na maximum zvýšenou hlasitost pěla taška Evy a Vaška Jednu bílou orchidej a ty jsi jako kukla zabalená do prostěradla tloukla násadou koštěte do zdi. Bylo jedenáct večer, ve čtyřech staveních kolem už všichni spali. Jediné okno dokořán a řev televize , bylo naše okno a naše televize.

Nemohly jsme pak usnout. Každou chvíli některá z nás pod peřinou vybouchla smíchy.

A to se mi na Tobě moc líbí.

 

Děkuji za vše.

Někdy se stav, rádi Tě uvidíme. 

 

 J

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarmila Horáková | úterý 6.5.2014 22:37 | karma článku: 11,88 | přečteno: 1557x
  • Další články autora

Jarmila Horáková

jak kvete červen

15.6.2023 v 15:07 | Karma: 14,05

Jarmila Horáková

Tati, prosím, nevol Babiše

9.1.2023 v 14:28 | Karma: 17,14

Jarmila Horáková

padesátka z jiného světa

13.7.2022 v 13:50 | Karma: 14,13

Jarmila Horáková

každý den korálek

22.6.2022 v 13:17 | Karma: 14,89