Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Skuteční viníci vajíčkiády odhaleni

(Agentura Střelená Kachna) Při vzpomínkovém aktu na Albertově došlo včera v odpoledních hodinách k nepříjemnému mezinárodnímu incidentu vajíčkovitého charakteru.

Jak je v kraji zvykem, okamžitě po multi-katapulti akci se v informačním inkubátoru blogosféry vylíhlo několik nezávislých fám.  Část občanů považuje vajíčkiádu za chytře zorchestrovanou reklamní kampaň Pražských drůbežáren v Xaverově, konspirační křídlo vypustilo do éteru zvěst, že se jednalo o tajnou akci ukrajinské armády, která zkoušela nová vejce s plochou dráhou letu, a ideologičtí pragmatici svorně tvrdí, že výtržníci si jen předběžně testovali extrémní recept Ládi Hrušky na volské oko. Naše agentura nemá kapacity tyto nesmysly jeden po druhém vyvracet a proto nám dovolte uvést věci na levou míru jedním tahem štětce (popřípadě štětky - pokud vám nevadí drsnější výrazy).

Námi přizvaní experti shlédli kilometry videozáznamů, prolistovali tuny archívních materiálů a vyslechli desítky přímých svědků, včetně svědků svatebních a Jehovových. Svědci se s vědci povětšinou shodli a po seškrabání zbytku vajec z obrubníku a jejich tepelné analýze na máslem vymazané pánvičce P47 dospěla naše komise k jednoznačnému závěru: Albertovské vajíčkometání způsobila skupina sparťanských fanoušků, která si nesprávně vyložila heslo "Bílek na Hrad!" (červené karty použité během produkce daroval ze svého osobního archívu bývalý reprezentační obránce Tomáš Řepka).

K nepříjemné komplikaci však došlo, když se tvrdé sparťanské jádro, dezorientované sešívanými státními vlajkami, nechalo ovlivnit politickou situací a namísto pozitivního "Bílek na Hrad!" začalo skandovat negativní "Pelta ven!". Aféra tak záhy dostala mezinárodní rozměr, protože americká televizní stanice ABC jejich počínání okomentovala nesmlouvavým titulkem President Pelted on Velvet Revolution Anniversary (tedy volně přeloženo: President byl na výročí Sametové revoluce Peltován). Američtí diváci při nočních zprávách hromadně omdlévali na gauči.

Situace v Praze se nadále přiostřuje. Po vyhraném kvalifikačním duelu s Islandem totiž do hlavního města táhnou stovky plzeňských fanoušků s klubovými vlajkami a transparenty "Vrba na Hrad!". Pražský policejní rada vyjádřil znepokojení nad pokračující eskalací a naší agentuře se svěřil, že při nevhodném výkladu tohoto sloganu by mohlo dojít k bolestivé inzultaci pana presidenta pomlázkami. Další podrobnosti nám nesdělil, neboť ihned po krátkém interview odejel do Vídně, kde se účastní mezinárodní konference o nešíření vajíček.

Na obranu Miloše Zemana se včera překvapivě postavila dívčí hudební skupina Becherovka (anglicky Griot pusy). Kapela o situaci v zemi rockovala dlouho do noci a časně nad ránem vydala k vajíčkové aféře závazné usnesení, ve kterém se ostře distancuje od buržoazních stereotypů pražské kavárny. Dnes v osm hodin se sólistka souboru, známá pouze pod uměleckým jménem Chérovka, dostavila i s usnesením na Staroměstské náměstí a zde shromážděnému davu jej vzrušeně přeslabikovala ze střechy výjezdního autobusu lidově-demokraticky zvaného "Tuzemák".

Abychom - jako objektivní agentura - dali slovo i druhé straně, požádali jsme o vyjádření zástupce sparťanského kotle. Ostřílený harcovník, s obličejem zjizveným od každoročních potyček s baníkovci, si stanovisko presidentových fanynek se zájmem přečetl a na jeho konci lakonicky odtušil: "Inu, každý tesař se někdy utne a každá slepice se někdy usnese. Ale aspoň je čím házet."

Autor: Jan Řeháček | úterý 18.11.2014 9:09 | karma článku: 29,82 | přečteno: 2658x
  • Další články autora

Jan Řeháček

Co rok dal

Začátek nového roku je tradičně příležitostí k ohlédnutí za rokem starým, takže jsem prohrábl archív a vylovil z něho pár fotografií z našeho parku, které si nenalezly cestu do některého z předchozích tématických blogů.

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 17,25 | Přečteno: 234x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Řeháček

Politické školení mužstva: Pyšná princezna

Roto končit! Pozor! (vejde útvarový politruk) Soudruzi vojáci, kapitál se potácí. Ale sám se nám na smetiště dějin nevypotácí. My mu musíme co, soudruzi? No? Nikdo? No, my mu musíme pomoci, vy hlavy hovězí!

31.12.2023 v 9:09 | Karma: 25,82 | Přečteno: 914x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Řeháček

Ten podzim se nám hezky vybarvil

Každý podzim je v našem parku trochu jiný. Stromy, které by loni přešminkovaly i šestnáctku před prvním rande, jsou letos pobledlé jako Rusalka. A ty, které se zprvu barevně upejpaly, se najednou utrhly z řetězu. Jak řezníkův pes.

9.12.2023 v 9:09 | Karma: 19,07 | Přečteno: 326x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Řeháček

Paroháčů je letos dost

Srnka je v našem parku jako houska na krámě. Zato setkání s jelenem si člověk musí považovat. Letos jsem ale náhodou objevil, kde se srocují: na záložním travnatém parkovišti, kterému se říká Gil's Hill, těsně před západem slunce.

9.11.2023 v 9:09 | Karma: 19,30 | Přečteno: 348x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Řeháček

Chřadnoucí prales - pod vodou i nad ní

O korálovém útesu se říká, že je to "dešťový prales" oceánu. Biodiversita, kterou reprezentuje je ohromující. Totéž platí i o jeho suchozemském ekvivalentu. Bohužel, oba ekologické systémy se dostávají na seznam ohrožených druhů.

27.10.2023 v 9:09 | Karma: 14,27 | Přečteno: 263x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.