Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ztracená a znovunalezená milenka

Tehdy před mnoha léty jsem se jen stěží a s dlouhotrvajícím žalem smiřoval s jejím odchodem. Užili jsme si spolu spoustu nádherných chvil a najednou byla pryč, myslel jsem, že už ji nikdy v životě nespatřím.

„Lucko, kde mám tu vínovou halenku?“ „Dcero, nepůjčila sis náhodou moje stíny?“ „Večer jsem si nachystal čisté ponožky a teď tady nejsou, to snad není možný, mně kvůli tomu zase ujede autobus... Luckóóó???“

Když jsme se víc než před jedenácti léty odstěhovali na venkov, byla naše mladší dcera v tom správném pubertálním věku a výpravy do jejího pokoje se daly podnikat pouze na vlastní nebezpečí. Hned u dveří byl návštěvník nucen absolvovat slalom mezi baterií poloprázdných lahví od limonád. Po úspěšném zvládnutí této disciplíny byl přivítán jakousi nazelenalou hmotou, která mu přišla v ústrety z nedojedených zbytků na talířku. Pokud se jí lekl a spěšně uskočil, riskoval zamotání nohou do mnohavrstevného oblečení, ladně poházeného po koberci. A tak dál, a tak dál, zažili jsme to asi skoro všichni, a to hned dvakrát. Poprvé v aktivní roli téměř dospělce, pro nějž je úklid zbytečnou ztrátou času. A později podruhé v úloze rodiče ve stádiu většího či menšího snažení o nápravu, zoufalství, případně rezignace.

Nemohli jsme tedy dceři zazlívat, že v takovém dobře organizovaném chaosu svého království občas sama nemohla něco najít. Takové případy obvykle řešila s noblesou svého věku a potřebný předmět si zapůjčila od manželky nebo ode mě. Manželčinu halenku, oční stíny, moje ponožky nebo cokoli jiného použila dle své potřeby, aby to poté odložila kamsi do hlubin svého pokoje. Většina takto vypůjčených předmětů časem sama nějakým způsobem vyplula ze ztracena, ale našly se i výjimky, které zmizely jednou provždy.

V těch dobách jsem měl milenku. Byla štíhlá a dlouhonohá s pěkně tvarovaným pevným tělem, zkrátka tak akorát do ruky. A k tomu navíc nesmírně šikovná. Užíval jsem si s ní spousty radostného dovádění, a ač se to možná zdá neuvěřitelné, moji manželce nevadila. Bohužel i ona se jednoho krásného dne ztratila a já, vědom si Lucčiných sklonů k braní si toho, co jí nepatří, jsem začal dceru ze zmizení milenky podezřívat. Domníval jsem se, že dcera zřejmě potřebovala, aby jí moje milenka s něčím pomohla, leč ta poté v chaosu pokoje splynula se vším ostatním.

***

Po několika létech mladší dcera dospěla, vylétla z rodinného hnízda a rázem se z ní stala pořádkumilovná mladá žena. Když jsme ji šli poprvé s manželkou navštívit v jejím novém bydlišti a utrousili pár drobků bábovky na zem, dostali jsme vynadáno: „Páni rodičové, nedělejte mi tady bordel.“

Nám doma nastaly zlaté časy, věci se přestaly ztrácet, dokonce se našlo i několik dávno zapomenutých a navždy odepsaných. Moje milenka však mezi nimi bohužel nebyla a já nabyl přesvědčení, že už ji nikdy nespatřím. Jak šel čas, vyzkoušel jsem několik dalších, ale, obrazně řečeno, žádná z nich zdaleka nedosahovala té původní ani po kotníky.

***

Je to tak týden, co nám po dlouhých jedenácti létech odešla žárovka v osvětlovacím panelu v koupelně nad zrcadlem. Mimochodem, netuším, jak mohla tak dlouho vydržet, asi byla tuzemské výroby a ne nějaký šikmooký švindl. „Inu, žádný problém, odšroubuješ plastový kryt nad panelem a žárovku vyměníš,“ řekl jsem si a vzpomněl na svou dávno ztracenou milenku. Teď by se mi moc hodila, bože, jak ta byla šikovná na vytahování různých šroubků a drátků z titěrných štěrbin.

Stalo se vám někdy, že jste si znenadání vzpomněli na někoho dávno zapomenutého, a on se vzápětí objevil před vámi? Nedovede si překvapit mou radost a překvapení, když jsem ji, holku zlatou, po odstranění plastového krytu po tak dlouhé době opět uviděl. Tehdy jsem ji tam musel omylem zapomenout a ona na mě celá ta dlouhá léta věrně a trpělivě čekala. Své mladší dceři jsem hluboce křivdil podezíráním z milenčina zašantročení. Lucko, promiň, snad mi ten dávný hřích odpustíš.

Dennodenně po celý ten čas jsem byl své milence nablízku, ale nevěda o ní, jsem si jí vůbec nevšímal. Nepomazlil ji v rukou, neusmál se na ni, nepozdravil. Teprve nyní se ukázalo, jaká je skvělá a velkorysá, vůbec se na mě nezlobila, okamžitě mi skočila do ruky a pomohla s výměnou té žárovky. Nu, dámy kutilky a pánové kutilové, pohleďte na ni a řekněte sami, taková kráska se dneska už moc často nevidí. Slibuji, že odteď budu o tuhle svou milenku pečovat jako o oko v hlavě a už ji nikdy neopustím.

 

Autor: Jan Pražák | neděle 12.2.2017 18:03 | karma článku: 20,46 | přečteno: 629x
  • Další články autora

Jan Pražák

Odmítla jsem se vyspat se šéfem a dostala jsem vyhazov

„Majko, uvařila bys mi kafe, prosím tebe? Já jsem fakt naštvaná. Vždyť jsem teďka úplně vyřízená!“ Zprudka jsem se posadila na židli u kuchyňského stolu své sousedky a kamarádky v jedné osobě.

13.3.2024 v 14:34 | Karma: 28,85 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Rozruch na dámském WC

„Tak teda jo, ukecal jsi mě a půjdu s tebou. Ale budeš mě muset obskakovat a nesmíš se mi smát,“ pravila Maruška do telefonu, když mi po dlouhém přemlouvání konečně kývla na další schůzku nad kávou a větrníkem.

10.3.2024 v 7:07 | Karma: 38,21 | Přečteno: 5031x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Vysadila jsem antikoncepci, Jirko, promiň

Vím, že to ode mě nebylo vůči manželovi Zdeňkovi fér. A asi mě neomlouvá ani fakt, že byl mým prvním a před milencem Jirkou jediným milostným partnerem. Byla jsem zkrátka taková hodná holka do doby, než se mi zbláznily hormony.

7.3.2024 v 14:34 | Karma: 38,36 | Přečteno: 6617x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Desatero kočičích přikázání

Všemocná bohyně Bastet stvořila kočku k obrazu svému. Pohlédla na své dílo, spokojeně zavrněla a zamyslela se nad otázkou, kdo se bude o kočku starat. Poté se mlsně olízla a stvořila člověka k tomu, aby kočce sloužil.

4.3.2024 v 14:34 | Karma: 27,38 | Přečteno: 1076x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Taky živíte svého důchodce?

Určitě znáte takové ty trafiky s rozšířeným sortimentem, v nichž se krom kuřiva, tiskovin, balených baget a nápojů prodává všechno možné. Například školní potřeby, nějaké hračky, trochu té techniky, a tak dál.

1.3.2024 v 14:34 | Karma: 43,90 | Přečteno: 5231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vláda schvaluje důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  11:20

Úpravy, které se týkají budoucích důchodců, schvaluje vláda. Návrh, na němž se shodla pětikoalice,...

Chování TOP 09 ke své ministryni je neodpustitelné, říká Kalousek

30. dubna 2024  11:12

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval současné vedení strany...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  11:12

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Ukrajina je na nezvratné cestě do NATO, potvrdil Stoltenberg v Kyjevě

30. dubna 2024  11:10

Ukrajina má v NATO své právoplatné místo a podpora spojenců v obraně před Ruskem bude pokračovat,...

  • Počet článků 2129
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 1302x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.