Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vysokokarmické články

Ne, nebojte se, tomuhle článku vysokokarmičnost rozhodně nehrozí, na to tady máme jiné odborníky. Ono to vůbec zní tak nějak zvláštně, vysokokarmický článek, to je skoro jako vysokotlaké potrubí. Souvislosti by se určitě našly.  

Nesmírně si vážím těch několika zdejších autorů, kteří dokážou napsat články s vysokou karmou, aniž by do nás čtenářů prali politiku jako z vysokotlakého potrubí. Takových moc není, daleko víc je těch echt vysokokarmických.

Víte, ono napsat takový vysokokarmický článek je vlastně strašně snadné. Stačí uchopit nějaké hodné žhavé téma, vymyslet vhodný název a začít pod tlakem strašit. Jak by se vám třeba líbil titulek „Za jak dlouho nás tu migranti převálcují?“ A text o tom, jak nám tu příchozí z muslimských zemí začnou už napřesrok stavět mešity a nutit nás se v nich modlit islám. Takový sloh by napsal každý průměrně zdatný školák, a přitom to vůbec není pravda. Vždyť kolik jich tu doopravdy máme? Onehdy jich sem přišlo několik desítek, část zanedlouho pelášila dál a zbytek se rychle vrátil zpátky domů. Prostě zrovna pro tyhle migranty nejsme a nikdy nebudeme atraktivní stát.

Jó, jsme atraktivní stát, ale pro úplně jiné migranty. Třeba pro Ukrajince a podobné, kteří sem jezdí za prací. Jenomže psát o tom, že nám tady makají za pakatel na místech, nad kterými by spousta našich nezaměstnaných ohrnulo nos, by moc velkou karmu nepřineslo. Pomáhají ekonomice, většinou jsou slušní, někteří trochu zlobí, ale rozhodně to nejsou karmotvorní migranti.

Nebo třeba titulek, který začíná jménem prezidentského kandidáta (nikoli MZ) a pokračuje „byl v minulosti trestně stíhán za pokus o znásilnění.“ A v textu hezky z trubek vytlačit nějaký nepravdivý nesmysl, prošpikovaný sem tam nenápadně slůvkem „prý.“ Aby tomu lidé uvěřili a přitom to admini nemohli smajznout jako neověřené tvrzení. To by panečku byla čtenost a karmička. Prostě něco podobného, jako informace, které položily knížete o minulých prezidentských volbách. Pamatujete? Obsahovaly čirou a právně neproveditelnou lež o tom, že Karel coby prezident bude vracet zabavený majetek sudetským Němcům.

Někdy si kladu otázku, jaké motivy vedou vysokokarmické autory k psaní takových článků. Jenom obyčejná touha po pomíjivé lokální slávě? Po tom, aby se mohli koukat, jak jim pěkně naskakuje čtenost a karma? Nebo jsou skutečně přesvědčeni o pravdivosti svých názorů a informací? Anebo je za to dokonce někdo platí? Ne, to je ode mě čirá spekulace. Přece ti lidé nemůžou být tak krátkozrací, aby za mizerných třicet stříbrných plodili články, které naši zemi odvracejí od euroatlantického směřování. A vrhají někam do náruče mocných bratrů z východu. To je přece blbost. Nebo ne?

Tyhle vysokotlaké články jsem se odnaučil číst a chtěl bych to doporučit i vám. To si radši přečtu třeba něco o Zorině od Marka, kouknu na bezva fotky od Jaromíra, zasměju se nad tím, jaké povyražení má doma David se svými ženskými. A mnohé, mnohé další zábavné a poučné články od spousty úplně obyčejných autorů, kteří oplývají karmou od deseti až někam do výšin. A kteří do nás hlavně necpou vysokokarmické bludy a polopravdy jako trubky páru pod tlakem.

Autor: Jan Pražák | úterý 5.12.2017 14:26 | karma článku: 22,62 | přečteno: 578x
  • Další články autora

Jan Pražák

Úskalí živočišných biopotravin

„Tyhle jogurty jsou bio, ty si koupím a pro manžela je vezmu taky. Jsou lepší, protože v sobě nemají žádnou škodlivou chemii. Věrko, ty si je nevezmeš?“ Optala se vemlouvavě postarší kudrnatá černovláska své kamarádky.

30.1.2024 v 14:34 | Karma: 32,06 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věrná až za hrob?

Celé to strastiplné období začalo v jaře před pěti léty, když Zdeňkovi diagnostikovali zhoubný nádor v pokročilém stádiu. Spokojený život celé rodiny se tehdy ze dne na den zhroutil a změnil v čekání na zázrak.

27.1.2024 v 7:07 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3372x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Arture, ty rošťáku, ty se mi snad zdáš!

Nebudu ten šumavský penzion jmenovat, sice by si to zasloužil, ale reklama zde není povolená. Řeknu jen, že šlo o rodinný podnik nedaleko Kašperských hor, ve kterém jsme se stavili loňského podzimu na pár dní v rámci dovolené.

24.1.2024 v 14:34 | Karma: 27,91 | Přečteno: 817x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Intrikánka

„Jsem ráda, že jsi mě vytáhla, Mílo, dáš si taky aperol?“ Zeptala se mě nakrátko střižená hubená černovláska s jehlovými náušnicemi. Všechno na ní bylo tak nějak špičaté. Úzký nos, pichlavé oči, štíhlé prsty s výraznými nehty.

21.1.2024 v 7:07 | Karma: 26,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Mala pečovatelka

Mezi Vánocemi a Novým rokem se v naší závodní jídelně pravidelně nevaří a my strávníci býváme nahraní. S heslem: „nalov si, jak umíš“ jsem si prvního dne skočil do řeznictví a zakoupil teplou sekanou v housce.

18.1.2024 v 14:34 | Karma: 33,61 | Přečteno: 930x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,72
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.