Volte mě!

Na rozdíl od mnoha lidských kandidátů, kteří slibují a po zvolení na své sliby rázem zapomenou, vám naleju čistého vína. Vlastně čistého mlíčka. Pokud mě zvolíte, budu svůj post využívat ve svůj vlastní prospěch.

Linda

A pochopitelně též ve prospěch takových, kteří jsou jako já, tedy ostatních koček. Abyste si nemysleli, že jsem sobecká, postarám se ještě o psy, případně o další domácí zvířata, která žijí v rodinách dvounožců.

Jsem přesvědčená o tom, že se mi podaří získat velký vliv, vím, že pokud něco chci, dokážu si to hravě prosadit. Navíc doufám, že na to nebudu sama, z mého okolí kandidují dva psi, a když uspějí, přiměji je ke spolupráci. Jeden je Yorkšírský teriér, sice maličký, ale vše hravě dohání silným hlasem a divokou povahou. Druhý je naopak obrovský hafan, zvící malého telete. Je to asi nějaký kříženec dogy a labradora, to přesně nevím. Je ještě mladý a nezkušený, takže ho budu moci snadno usměrňovat podle svých potřeb, které mi bude pomáhat prosazovat. Stačí, když se postaví a jednou pořádně štěkne, rázem si získá respekt ostatních.

A za co že budu vlastně s pomocí svých společníků bojovat? Za to, aby bylo o každé domácí zvíře postaráno tak, jak se sluší a patří. Kočky musí být uznávány jako ten, kdo má v lidské rodině hlavní slovo. K tomu mi postačí prosadit dvě jednoduché regule:

 

  1. Kočka má vždy pravdu a chod domácnosti je nutné podřídit jejímu zájmu.
  2. Pokud náhodou nastane ten velice nepravděpodobný případ, že se kočka zmýlí, pak je třeba postupovat podle regule číslo 1.

 

U psů je to trochu jiné, jsou to smečkoví tvorové a ke své spokojenosti potřebují, aby přesně znali své místo v hierarchii. Proto budu bojovat za to, aby se každému psovi dostalo pořádného výcviku, v němž se kromě různých dovedností naučí pravidlům smečkového života. Poté, aby se k němu jeho lidé chovali mile, korektně a hlavně důsledně, aby mohl být v jejich smečce šťastný. Dále aby mu poskytovali dostatek pohybu, práce a zábavy v závislosti na konkrétním plemeni, aby se nemusel nudit někde zavřený sám na malém prostoru.

O dostatku potravy a lidské lásky nejen pro kočky a psy, ale i pro ta ostatní domácí zvířata ani nemňoukám, to je samozřejmostí a budu-li zvolená, bude to jedna z hlavních věcí, o níž se postarám.

 

Můj dvounožec, jehož blogový prostor používám ke svému psaní, mě upozorňoval, že takováhle přímá volební agitace je zde zakázaná. Já na to však nic nedbám a donutila jsem ho, aby mé řádky zveřejnil, jsem totiž svobodomyslná a podobná omezení mě nezajímají. Zároveň důrazně varuji ty, kteří to kontrolují, aby se nepokoušeli tento text stáhnout. V takovém případě bych si totiž dala tu práci, našla bych si je a osobně bych si to s nimi pěkně vymňoukala z očí do očí. Ani vteřinu nepochybujte o tom, že to umím a že by na něco takového dlouho nedokázali zapomenout.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pražák | neděle 21.9.2014 16:48 | karma článku: 20,15 | přečteno: 697x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 20,39

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,08

Jan Pražák

Heleno, hledej!

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,76