Víkend splněných kočičích přání

Splnit přání znamená potěšit, zahřát u srdce, věnovat krásný dárek. Dokázat dát někomu nový domov, přijmout ho do rodiny a vytvořit si s ním vztah na celý jeho život, znamená věnovat mu dar nejkrásnější.

Víkendová umísťovací výstava v pražských Stodůlkách se nesla ve znamení vzájemného plnění přání. Lidé obdarovávali útulkové kočky tím, že si je brali do svých domovů a ony jim to oplácely obohacením jejich životů o věrného čtyřnohého společníka.

Tato dvoudenní akce byla úspěšná, přišlo se na ni podívat 740 návštěvníků. Pořadatelům z 12 útulků se v sobotu podařilo umístit 32 kočiček z 55 a v neděli 12 z 32. Ty další však stále čekají, než se i na ně usměje štěstí a též jim se podobným způsobem splní kočičí přání.

Máte-li chvilku čas, zvu vás na krátkou návštěvu této dobročinné akce.

 

Půlroční mazlící a chovací Kikinek z rakovnického depozita útulku Srdcem pro kočky se stěhuje do Michle ke zkušenému kočkaři panu Radkovi.

Na tomto obrázku ještě kocourek nic netuší.

A zde už je poprvé v náručí svého nového kamaráda.

 

 

Paní Jitka na výstavu přivezla hned několik kocourků k umístění. Čtyřměsíční trošku nesmělý mazlivý Garfield (vpravo) se dočkal a odstěhoval do Zbečna. S dvounohým Bohouškem (vlevo) to však bylo horší a vypadá to, že se ho paní Jitka hned tak nezbaví.

 

Dalšího Jitčina kocoura, devítiletého dominantního Macíka už možná znáte z našeho dřívějšího povídání. Tehdy to s ním vypadalo nadějně, ale nakonec to nevyšlo. Domeček, kam se měl stěhovat, stál těsně u hlavní silnice a Macík má rád venkovní pobíhání. A tak, než aby se vystavoval smrtelnému nebezpečí střetu s automobilem, raději zůstal v Jitčině depozitu.

 

Hluchý čtyřletý bílý Sněhulák má slabost pro koťata. Rád s nimi dovádí, je to takový kocouří pečovatel. Na obrázku je s Bohouškem od paní Jitky a s hlavní pořadatelkou výstavy paní Kristýnou.

 

A tohle už jsou pětiměsíční Pat s Matem z útulku Podbrdsko. Jména sice dostali po těch dvou popletech z Večerníčku, ale jinak jsou šikovní a čiperní. Stihl jsem je vyfotit na poslední chvíli, než se odstěhovali ke své nové člověčí rodině na venkov do domečku. Dva měsíce budou muset strávit uvnitř, aby si zvykli a nesnažili se utéct a pak už si začnou užívat předjaří na zahrádce.

 

Maličká Sára z Podbrdska si potrpí na mezidruhové vztahy a hledá nový domov, ve kterém by nalezla milého psího společníka.

 

Pětiměsíční mourovatý Tygřík z útulku Azyl Tylda je velký mazel a lovec hraček. Ve svém novém domově bude mít dvě kamarádky, dvounohou Ivanu a čtyřnohou Britku s modrou krví. V létě si bude moct vyzkoušet, jestli kromě hraček dokáže ulovit i opravdovou myš.

 

 

Umísťovací výstava není jen tak nějaká ledajaká alce, člověk se tam setká s řadou milých lidí. Hned u vchodu obdrží za symbolických pětatřicet korun vstupenku a jako prémii úsměv od sličné pokladní...

 

...Pokud se rozhodne pro adopci nového čtyřnohého souputníka životem, musí počítat i s trochou papírování.

 

Pro děti návštěvníků je připravená zábavná soutěž v malování,...

 

...pro dospělé rada od kočičích odborníků...

 

...a pro všechny bazárek všemožných drobností s tou správnou tématikou.

 

Milovníci koček každopádně vědí, co je dobré.

 

 

Nicméně tyto výstavy jsou především o kočkách. Proto se dnes rozlučme pohledem na pětiměsíčního Zikmunda, kterého lidičky z Azylu Tylda odchytili jako maličké plaché koťátko. Bůhví, co nepěkného ve svém nejranějším věku prožil, stále si trochu drží odstup. Pokud se ho však ujmou nějací dobří lidé, tak i on se osmělí a stane se milým a věrným členem jejich rodiny.

Nechce být sám a touhu po hřejivé lidské náruči lze vyčíst z pohledu jeho kočičích očí.

 

Poznámka: Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.

Autor: Jan Pražák | neděle 22.1.2017 18:01 | karma článku: 27,77 | přečteno: 754x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 10,73

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,05

Jan Pražák

Heleno, hledej!

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,54

Jan Pražák

Věř svým očím

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,05