Trestuhodná genderová nevyváženost

Je s podivem, že se v dnešní době ještě najdou místa, na nichž se můžeme setkat s tak do očí bijícím a zavrženíhodným případem nerovnoprávnosti mezi muži a ženami. O to hůř, že se něco takového nachází v samém srdci Evropy.

Při svých toulkách po malebných Žďárských vrších jsme objevili jeden nejmenovaný penzion. Uvítala nás tam milá a usměvavá servírka, přinesla nám vynikající kávu. Až potud bylo tedy vše v pořádku. Problém nastal ve chvíli, kdy jsme si po všem tom courání potřebovali odskočit.

Nejprve jsem se vypravil na WC já, a objevil jsem tam důležité a poučné instrukce, jak se mám vlastně vyčůrat. Inu, posuďte sami na následujících obrázcích.

 

 

Řekl jsem si, „vida, maličký penzion v zapadlém koutku naší vlasti, a jak tady jdou pěkně s dobou. Co kdyby sem náhodou zavítal někdo neznalý? Nevěděl by jak na to a mohl by se dopustit závažného faux pas.“

Obrázky jsem ukázal své zákonné, ta pochválila místní personál a poté se vydala na dámské WC v naději, že tam též nalezne nějaký odpovídající návod. Zdokumentuje jej, aby mohl sloužit jako příklad ostatním podnikům, které zatím zůstávají sto let za opicemi.

Nedovedete si představit její i moje rozčarovaní, když se vrátila s prázdnou. Na dámském WC totiž žádné odpovídající instrukce k čůrání nenalezla. Byla tam pouze jakási nezajímavá reklama.

A tak jsem se rozhodl touto cestou důrazně apelovat na všechny možné feministické organizace, aby zanechaly svého snažení tam, kde jej není potřeba a veškerou svou energii vrhly na zrovnoprávnění žen v této oblasti. Je nezbytně nutné, aby si vytkly za cíl vymyslet odpovídající stručné a jednoduché instrukce a aby se postaraly o jejich plošné rozšíření všude tam, kde je jich třeba. Pevně věřím, že vlády a parlamenty civilizovaných států jim v tomto ohledu budou výrazným způsobem nápomocné.

Autor: Jan Pražák | pondělí 8.8.2016 18:10 | karma článku: 35,34 | přečteno: 2085x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 14,94

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,06

Jan Pražák

Heleno, hledej!

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,68

Jan Pražák

Věř svým očím

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,26