Sankce za odhalené bradavky na veřejnosti

Nejen za ty ženské, tedy když se například nějaká dáma rozhodne koupat „nahoře bez,“ ale kupodivu i za ty mužské. A nikoli pouze na plážích, nýbrž kdekoli na veřejnosti, například při sportu nebo při těžké práci v horku.

Celé to vzniklo v jednom z „nejmoderněji“ smýšlejícím státě USA, hádejte ve kterém. V Kalifornii, samozřejmě. Tamním feministkám začalo vadit jedno z dalších dávno zažitých společenských pravidel, totiž že si ženy na rozdíl od mužů zpravidla zahalují prsa. Považovaly to za nerovnoprávnost, úkor, ba přímo násilí, páchané na příslušnicích svého pohlaví. A rozhodly se konat, ostatně jak je jejich dobrým zvykem.

Samozřejmě, že je nenapadlo začít prosazovat, aby se jaksi vžilo ve společnosti a stalo přirozeným, že též ony budou chodit s obnaženou hrudí, opalovat se tak, sportovat například při boxu, plážovém volejbalu nebo kulturistice. To by podle nich celou už tak neúnosnou situaci ještě zhoršilo, probouzelo by to v mužském pokolení temné pudy a umocnilo vnímání ženy coby pouhého sexuálního objektu. Právě naopak, když rovnoprávnost, tak se vším všudy, a začaly bojovat za mužské zahalování hrudníku, respektive bradavek.

Nu, a jak je u mocných feministek opět dobrým zvykem, své požadavky se jim podařilo prosadit u kalifornských politiků. A tak záhy spatřil světlo světa zákon, zakazující mužům, ukazovat se na veřejnosti vysvlečeni do půli těla. Příslušní výrobci a prodejci v tom okamžitě uviděli příležitost, jak přijít na trh s něčím převratně novým a během několika dnů, ne-li hodin dokázali zaplavit obchody nevídaným zbožím. Podprsenky pro pány s akčními motivy, dvou i jednodílné plavky pro velké i malé kluky, savá trika z materiálu, navozujícího pocit chladu pro pracanty a další a další. Vše bylo okamžitě rozebráno a nestačilo se vyrábět a prodávat, neb za porušení zákona začaly hrozit vysoké pokuty a v opakovaných případech i vězení. Prostě a jednoduše, dnes už neuvidíte v Kalifornii chlapíka, který by si to štrádoval jen tak nalehko v trenkách.

Šíření tohoto zákona po dalších státech USA je v plném proudu, feministkám v tomto procesu pomáhá řada regionálních i federálních politiků, kteří se snaží za každou cenu zavděčit svým voličům. Teď už zbývá jen otázka, kdy se zákaz odhalování mužského poprsí přelije přes oceán a vstoupí na půdu naší staré dobré Evropy.

Letošní léto končí a já jsem zvědavý, jestli si díky těm kalifornským feministkám budu muset napřesrok před návštěvou našich českých řek a rybníků „zmodernizovat“ svůj letní šatník.

Varování pro šťouraly: Proboha, nebrat vážně!

Autor: Jan Pražák | čtvrtek 19.9.2019 16:33 | karma článku: 27,65 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 18,61

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,06

Jan Pražák

Heleno, hledej!

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,75

Jan Pražák

Věř svým očím

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,26