Problémy Evropanů, které prokazatelně pocházejí z Ruska

Neblahý vliv, přicházející do některých oblastí Evropy z východu, je nesporný a trpí jim mnozí, zejména sociálně nejzranitelnější lidé. Kdo by jej chtěl popírat, tak se buď mýlí nebo dokonce úmyslně zkresluje skutečnost.

Důkazem budiž satelitní snímek, převzatý z portálu www.in-pocasi.cz, na kterém je zachycena teplota v Evropě dnes v 7 hodin ráno středoevropského času. Ledový původem sibiřský vzduch proudí okolo tlakové výše a nekompromisně zatéká hluboko do Evropy.

Lidem venku v té zimě z Ruska hrozí omrzliny a další zdravotní problémy, které mohou vést až ke smrti. Nejrizikovější skupinou jsou nemocní lidé, staří lidé a děti. Ti, kteří se před mrazem nemají kam schovat a ohřát, jsou na tom nejhůř.

Vzpomeňme moudrosti našich předků. Už moje babička se v takových případech úžeji zachumlala do zimníku a šátku, než vyšla na zápraží svého domku. Tam opatrně nasála promrzlý vzduch, pohlédla na oblohu a pravila: „Od východu nepřichází nikdy nic dobrého.“ Poté se vrátila do kuchyně, přiložila do kamen a pustila dovnitř kočku, která jinak po celý rok pobývala venku a spala ve dřevníku.

PS: Importu ledového počasí z Ruska zabránit nelze. Měli bychom se však snažit zabránit importu „tuhých mrazů“ z této země v ostatních oblastech našeho života. Neblahých zkušeností z nedávné historie s nimi máme až příliš.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pražák | pondělí 26.2.2018 14:06 | karma článku: 25,54 | přečteno: 1185x
  • Další články autora

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

28.3.2024 v 14:34 | Karma: 40,24

Jan Pražák

Máte rádi českou klasiku?

25.3.2024 v 14:34 | Karma: 27,98

Jan Pražák

Jak jsem prchl z postele do skříně

19.3.2024 v 14:34 | Karma: 28,30