Pozvánka na umísťovací výstavu koček z útulků

Chybí vám doma čtyřnohý kamarád, který je sice svobodomyslný a dělá si, co chce, ale přitom vás nikdy nezradí? Tak se vydejte v sobotu 28. května do pražských starých Stodůlek a přineste si odtamtud jednoho domů. Nebo klidně dva.

Výstava se koná ve spolkovém domě (původně kino) na adrese K Vidouli 727/18, Praha 5 Stodůlky, a to od 10 do 17 hodin. Hlavním pořadatelem je společnost s výmluvným názvem Srdcem pro kočky. Akce se kromě pořadatele zúčastní též několik dalších útulků, takže návštěvnici budou mít velkou naději, že si je nějaká z přítomných číč nebo kočičáků zvolí jako svůj dvounohý personál.

Jako malou ukázku vám nyní nabízím několik obrázků koček, se kterými se tam můžete setkat. Jsou seřazené po jednotlivých útulcích, od kterých jsem je dostal včetně krátkého povídání. Při kliknutí na název útulku se objeví jeho internetové stránky.

Srdcem pro kočky

Starší kocourek Bílomramůrek profesor Ikebara se vrátil z umístění od starší paní, která onemocněla a nemohla se již dále o kocourka postarat. Profesor Ikebara je starší, čistotný, klidný a mazlivý kocourek, který by rád nalezl nový domov v bytových podmínkách. Kdysi přišel do útulku sám šrám, ale postupem času se z něj stal fešák. Kocourek přišel téměř o všechny zoubky, ale nedělá mu problém ani granulovaná strava. V novém domově nepohrdne novým kamarádem, ale může být také jedináčkem.

 

Mourinka Teila pochází ze Stochova. Kočičku údajně opustili páníčkové, kteří se odstěhovali a nechali ji napospas osudu. Teila je moc hodná, milá, klidná, mazlivá a čistotná kočička, které hledáme umístění v bytových podmínkách, kde by nejraději chtěla být jedinou kočičkou v domácnosti.

 

Kočičí domov Sluníčko

Dášenka přišla do Sluníčka díky tomu, že před domovem důchodců porodila čtyři koťátka. Porod probíhal těžce, neboť byla tamními důchodci hojně krmena a je v přespřílišné výživové kondici. Bohužel tři koťátka během prvního týdne zemřela a čtvrté bylo uměle odchováno a dostalo jméno Dájinka. Dášenka je moc hodná kočičí holčička, trošku se bojí ruky. Když však zjistí, že jí nehrozí žádné nebezpečí je celá blažená po mazlení. Mysleli jsme, že ji vrátíme zpět před domov důchodců, krmení tam měla dostatek, dovnitř však nesměla a zázemí žádné ve městě neměla. Zatím je ve Sluníčku a léčí se z chronické rýmy. Je kastorvaná a má čip.

 

Siginka je odrostlé koťátko, ráda běhá, je hravá a čistotná. Siginka si už jako malé kotě zažila krušné chvíle. Lidé ji asi hodně ublížili a proto je nyní k lidem maličko nedůvěřivá. Ale je mlaďoučká a určitě brzy pozná, že mazlíkování je úžasné. Siginka k nám přišla ve velmi špatném stavu, měla zlomenou pánev a velkou kýlu v bříšku. Byla vyhublá, nemohla vůbec chodit. Čůrala a kakala pod sebe a pár hodin co jsme ji měli a sháněli jsme veterinární pomoc jsme si všimli, že už ani nečůrá! Prostě uzlíček velkého neštěstí! Siginka potřebovala rychlou a velmi náročnou operaci. S pomocí našich příznivců, kteří poslali příspěvky na náročnou operaci jsme Siginku nechali okamžitě operovat. Operace byla náročná. Sigince musel být dán implantát kosti do pánve, aby se uvolnil prostor pro vylučování. Siginka vše zvládla a bojovala jako lvice. Nyní je Siginka v pořádku, krásně chodí a lítá. Je to úžasné!! Je kastorvaná a má čip.

 

 

Šance pro kočku

Edík je klasické poprázdninové kotě, kde se vzal, tu se vzal, najednou stál na ulici a potřeboval pomoc. Podvyživený, s virózou, kterou nikdo neřešil…Nejdříve putoval do dočasné péče a jak se u nás uvolnilo místečko v karanténě, společně s Dráčkem a Madlenkou se přestěhoval k nám. Dráček a Madlenka se ze všech potíží dostali rychleji a mohli tedy dříve odejet do nového domova, Edík stále zápasil s následky zanedbané virózy. V dočasné péči byl spíše zdrženlivější, u nás naopak největší mazlík z karantény. Někdy to tak je, kočička se projeví po odchodu kamarádů, kteří byli v popředí. Edík je už veliký kluk a moc rád by také do svého domova. Ideálně kdyby tam byl člověčí i kočičí parťák to už by pomale balil batůžek, aby mohl k vám. Edík se narodil v srpnu loňského roku, je kastrovaný, očkovaný a odčervený.

 

Monty byl společně s brášky Samuelem a Benediktem nalezen u starší paní, která se o ně postarat nemohla, ale sehnala jim pomoc. Všichni tři měli oči postižené vřídky z neléčených viróz, Motymu ještě operace pomohla, pro Beníka a Samíka přišla pomoc pozdě, vidí pouze na jedno oko i když se podařilo alespoň to, že jim oči zůstaly. Monty je velikánský mazlík a trošičku rošťák, ale to tomuto věku prostě patří. Má moc rád lidskou i kočičí společnost a už se nemůže dočkat, až najde svoje podnájemníky, kterým chce nabídnout podnájem na celý dlouhý kočičí život. Monty se narodil v září loňského roku, je kastrovaný, očkovaný a odčervený.

 

 

Útulek Mělník

Popelka - Kočka evropská, kočička - kastrát, narozena přibližně 2013-14. Tuto krásnou kočičí dámu někdo zabalil do krabice a odnesl k popelnicím. Je to velmi mazlivá, čistotná a přátelská kočička. Umístění do bytu.

 

Pajda byl nalezen letos v březnu v Mělníku v dost žalostném stavu, na jeho zadní noze byla dosti ošklivá zlomenina, která již začala srůstat. Původně se zvažovalo, že se mu bude muset nožička amputovat, protože kosti srostli dosti špatně. Nakonec se, ale ukázalo, že sice bude Pajda trochu kulhat, ale nožičky mu zůstanou všechny. Je to velmi mazlivý, čistotný a přátelský kocourek. Umístění do bytu. Je kastrovaný, asi dva roky starý.

 

Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi

Stella - rok a půl stará hodná kočička, zpočátku byla trochu nesmělá. Je kastrovaná a očkovaná.

 

Tobiáš - moc hodný tříletý moureček, chce být jediným kočičákem doma. Je kastrovaný, očkovaný a čipovaný.

 

Madlenka roční mazlivá, milá, nebojácná kočička. Je kastrovaná a očkovaná.

 

Depozitum Jitky Pospíšilové

Mladá černá kastrovaná Jitulinka byla loni v létě nalezena společně se svým bráškou Felixem na pražském sídlišti Řepy. Bráška měl štěstí, podařilo se mu najít nový domov na jedné z předchozích umísťovacích výstav. Jitulinka je sice trochu bázlivá, ale mazlivá a kamarádská.

 

Další útulky, které se výstavy zúčastní:

Tlapky MochovDevět ŽivotůKočičí azylPodbrdskoChlupáči v nouzi

 

Závěrem uvádím propagační leták této výstavy a budu moc rád, pokud jej budete sdílet a posílat svým kočkomilným přátelům a známým. Čím více nás dvounožců na výstavu dorazí, tím více koček a kocourů bude mít naději na nalezení nového domova.

Výběr bude tedy pestrý a pokud se tam vypravíte, určitě neodejdete s prázdnou. Proč? Důvod je nasnadě, bez kočky je život prostě nudný.

Autor: Jan Pražák | neděle 15.5.2016 8:08 | karma článku: 24,31 | přečteno: 651x
  • Další články autora

Jan Pražák

Síla osudu

22.6.2024 v 7:07 | Karma: 22,83

Jan Pražák

Zpověď zrakově postižené ženy

15.6.2024 v 7:07 | Karma: 35,10

Jan Pražák

Jak jsem somroval u supermarketu

11.6.2024 v 14:34 | Karma: 27,99