Hromadné celonárodní akce Společné snímání roušek

Určitě už dávno víte, že u příležitosti rozvolňování bezpečnostních opatření se bude dnes o půlnoci na stovkách míst naší republiky konat slavností akce Společné snímání roušek.  

Seznam míst konání této akce s možností vyplnění registračního formuláře je k dispozici už několik týdnů na internetových stránkách většiny měst a obcí. Pokud se ještě někdo nestihl přihlásit, má s největší pravděpodobností smůlu, protože kapacita je už většinou zcela naplněna. Kdyby se někomu přesto podařilo nějaké zbylé volné místečko nalézt, může se ještě na poslední chvíli zaregistrovat do dnešních 22 hodin.

Těch míst konání je sice spousta, ale přesto není šance, aby se dostalo na každého zájemce, protože jednotlivé akce budou dodržovat limit účastníků, platný od půlnoci na zítřek, tedy 300 osob. Navíc účastníci budou muset stát v rozestupech dvou metrů, aby v okamžiku slavnostního sejmutí roušky neporušili příslušné nařízení.

A jak budou tyto akce probíhat? Slavnostně a jednotně. Před půlnocí budou nad hlavami účastníků promítnuty laserově hodiny, aby si lidé mohli přesně ve čtyřiadvacet hodin, nula minut a nula vteřin sejmout roušky na počest celonárodního vítězství nad... (no, nad čím nebo nad kým, zde je ponechána demokratická volba, každý si sám doplní, co nebo koho jsme společně porazili).

Po sejmutí roušek zahraje hymna a účastníci ji doprovodí svým zpěvem (výjimky stran nočního klidu jsou samozřejmě povoleny příslušnými radnicemi).

Po hymně lidé sborově vyjádří své vlastenectví a zamávají donesenými lipovými ratolestmi (výjimky stran ochrany přírody jsou samozřejmě sjednány s příslušnými orgány, avšak následné protesty ekologických aktivistů nelze vyloučit).

Po mávání lipovými ratolestmi bude za dohledu profesionálního nebo dobrovolného hasičského sboru ostentativně spálena papírová maketa společného nepřítele (čeho nebo koho viz demokratická volba výše). V případě deště bude maketa utopena v nejbližší kaluži (za dohledu vodníka z nejbližšího rybníku nebo řeky).

Na závěr celé akce Společné snímání roušek si účastnici slavnostně připijí nápojem, který si při příchodu zakoupili u k tomu zřízených stánků (donesené nápoje z vlastních zdrojů nebudou z hygienických důvodů povoleny). Nápoje budou jednotné dle místa konání akce, například v Plzni půjde o pivo, v Brně o víno, ve Zlíně o slivovici atd.

No a jak bude celá slavnostní akce ukončena? Jednoduše. Všichni se odeberou zpátky k autobusům, které je tam speciálně za účelem oslavy přivezly, znovu si nasadí roušky a pěkně spořádaně pojedou domů.

PS: Apríl!!! (Výjimku ohledně datumu mám samozřejmě sjednanou se samotným Aprílem).

Autor: Jan Pražák | neděle 24.5.2020 17:47 | karma článku: 17,48 | přečteno: 512x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,95

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,07

Jan Pražák

Heleno, hledej!

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,76

Jan Pražák

Věř svým očím

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,26