O. Šebesta, Antibabišismus a profialismus

Tato vláda si dle Vašeho článku může dělat prakticky cokoliv, resp. Vám bude stačit, že se vyvaruje citovaných "smrtelných hříchů" přechozího předsedy vlády, a budete ji tak jako tak i příště volit jako tzv. menší zlo.

Antibabišismus a profialismus - Blog iDNES.cz

08.05.23: Cituji kurzivou: Tato vláda nedemontuje demokracii (chybí příklad té demontáže), nevlastní média, (nikoliv předchozí vláda, nýbrž právnická osoba, jejímž byl předseda vlády akcionářem vlastnila obchodní podíl v jiné právnické osobě, mj. v mediálním vydavatelství. Obchodní vedení akciové společnosti přitom nenáleží akcionářům, nýbrž statutárnímu orgánu, tj. představenstvu. Představenstvo dokonce nesmí od akcionářů ve věci obchodního vedení přijímat žádné pokyny. Pozn. na okraj: Českou televizi např. nevlastní nikdo - jde o veřejnoprávní médium, ale její objektivita je katastrofální), nečerpá do svých firem dotace (statutární orgán obchodní společnosti je povinen vykonávat svou funkci s péčí řádného hospodáře - s porušením této povinnosti, např. s nevyužitím práva čerpat nárokovou dotaci může být spojen vznik majetkové odpovědnosti vůči této obchodní společnosti, za niž jedná navenek).

Někdo by Vašemu článku mohl rozumět tak, že tato vláda si může dělat prakticky cokoliv, resp. Vám bude stačit, že se vyvaruje citovaným "smrtelným hříchům" přechozího předsedy vlády, a budete ji tak jako tak i příště volit jako tzv. menší zlo. Stačí, že se bude chovat slušně (její členové budou mluvit klidným hlasem a bez emocí – mohou ale klidně lhát, vytrhávat z kontextu, manipulovat, nebo vykládat naprosté pitomosti), nebude dělat ostudu v zahraničí (vše v EU odkývá a odsouhlasí – ramena může dělat doma, ne v zahraničí – to by byla ostuda), bude mluvit plynule česky (cizí jazyk není v zahraničí potřeba) a u Vás má vyhráno. Jenom si její členové budou muset dávat pozor na to, aby v jejich investičním portfoliu nebyl nějaký mediální dům, nebo nějaká společnost, která čerpá dotace. Také se nedoporučuje být příliš bohatý, např. tak bohatý, že jste jediným akcionářem tak obrovské korporace, že v této zemi nebude nikdo, kdo by měl dost prostředků od Vás akcie této korporace odkoupit – to pak ani nelze vstoupit do politiky, přestože platí ústavně zaručené právo každého občana volit a být volen.

Hezký den.

Autor: Jan Pavelec | čtvrtek 1.6.2023 16:02 | karma článku: 5,28 | přečteno: 89x