Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Premiér Fiala svými výroky vůbec neohrožuje svobodu a demokracii.

Premiér Fiala svými výroky nechce rozpoutat občanskou válku. Chce si jimi jen dopomoci k vítezství ve svobodných volbách. Poraženými mají být populisté a extrémisté (politici a jejich voliči), kterým tuto zemi nehodlá přenechat.

Opakované výroky premiéra P. Fialy (dále jen „P PF“ nebo „takyprofesor“) o tom, že tuto zemi nehodlá přenechat populistům a extremistům, by byly zhruba na úrovni prohlášení bývalého prezidenta USA Trumpa o tom, že pokud nevyhraje příští prezidentské volby v USA, žádné volby už se tam konat nebudou, pokud by vychytralý takyprofesor nepřipojil ke svému výroku dovětek, že za tím účelem musí pětikoalice vyhrát volby a že proto udělá všechno. Tento dovětek ho taky zachránil před nekompromisním zásahem pana Rakušana a jeho složek. Jak známo na MV je odbor hlídacích psů demokracie, který každoročně zpracovává objektivní zprávy o vývoji extremismu na území ČR a to stylem padni komu padni. Nevíme sice, co všechno P PF pro vítězství ve volbách udělá, ale nemůžeme tento dovětek nějak zlovolně interpretačně dotvářet, jako že je tento člověk tzv. všehoschopný. Neschopný to možná, ale všehoschopný? – to ne – to zase prr. On sice pro vítězství udělá všechno, ale to z něho ještě nedělá všehoschopnou nestvůru.

Prozatím tedy P PF svobodné volby v ČR zřejmě zrušit nechce. A to je dobrá zpráva. Pravděpodobně to s tímto národem populistů a extremistů (podle dlouhodobých průzkumů ne/oblíbenosti pětikoaliční vlády jich je přinejmenším 80%) chce ještě zkusit tzv. podobru. Kdo totiž volí populisty a extremisty je v logice uvažování P PF sám populista a extremista. Copak by bylo vůbec možné (říká si jistě takyprofesor), aby populisty a extremisty volil někdo, kdo sám takový není? Odpovězme si sami (když se za tento svůj názor P PF před veřejností stydí) – ne – není to možné.

Co všechno ale P PF udělá, pokud jeho pětikoalice ve volbách nezvítězí? Bude respektovat jejich výsledky a přenechá tuto zemi populistům a extremistům? To s jistotou nevíme – k tomu se ještě nevyjádřil, neb se ho na to žádný anti-populistický novinář nezeptal. Zatímco tzv. populisté a extremisté výsledky minulých voleb respektují a pořádně ani nechodí na různé zoufalé demonstrace (pokorně čekajíc na to, že se to do dalších voleb snad nějak bez větší úhony přetrpí), je otázkou, co všechno by udělal v případě prohry takyprofesor a jeho téměř stejní voliči. Respektovali by anti-populisté výsledky svobodných voleb a uznali, že jim už tato země nepatří? – (pozn. ona jim tato země sice nepatří ani teď, ale teď si to ještě neuvědomují, neb se v ní chovají jako na dobytém území – proto taky ty výroky, že tuto zemi někomu nehodlají přenechat), nebo by snad rozpoutali občanskou válku?

Podle mého soukromého názoru by přinejmenším došlo k okamžité aktivizaci tzv. milionových chvilkařů (novodobá neozbrojená pěst pětikoalice) a k volání SOS do EU. Nabízí se volání v zájmu zachování demokracie, svobody a evropských hodnot. Z EU samozřejmě nepřijede pomoc v tancích, nýbrž v podobě sankčního (motivačně výchovného) škrtu peněžních prostředků pro ČR, srov. např. kauzu polské justiční reformy. Nějaké peněžní sankce „hodnotového“ českého politika ani hodnotového novináře ČT nezastaví - vše se musí hlásit, aby příště dali voliči hlas těm správným „hodnotovým“ stranám.

Tak co vy populisté a extrémisté? Stojí Vám to za to? Nechcete se umoudřit a uznat, že P PF je nejlepší polistopadový premiér? Nebo alespoň uznejte, že současná pětikoaliční vláda zde musí zůstat i po příštích volbách, bez ohledu na to, kam tuto zemi přivede. Tato vláda si může v této zemi dělat co chce a přesto je potřeba ji dál volit. Myslí si to redaktoři ČT a političtí komentátoři většiny ostatních českých mainstreamových médií a jejich prostřednictvím si to budou brzy myslet i novináři potažmo politici a úředníci v EU. A co si myslí nikým nevolení eurokomisaři, to je (téměř) svaté. Teď mě napadá, co kdyby se napsalo do Ústavy, že národní pětikoaliční fronta má vždy objektivní pravdu? To by se pak klidně mohli volby zcela zrušit. A co by se ušetřilo zbytečné námahy a prostředků se zaváděním korespondenční volby ze zahraničí, kde už to všichni dávno pochopili. To jste vy neprozíravý populisté a extremisté nepochopili, že mainstreamový mediální proud anti-populistů nepovažuje odlišné názory za realizaci ústavního práva na svobodu projevu, nýbrž za šíření dezinformací? Vždyť to musí být strašně vysilující neustále bojovat za tzv. vlastní pravdu na základě tzv. vlastního úsudku. Zbytečně na sebe upozorňujete – úplně zbytečně.

Autor: Jan Pavelec | úterý 16.4.2024 14:35 | karma článku: 33,62 | přečteno: 939x
  • Další články autora

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma: 16,49 | Přečteno: 341x | Diskuse| Politika

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma: 21,86 | Přečteno: 385x

Jan Pavelec

V. Kovářová, Škrty nejsou tupé. Jsou životně nutné (...Tak pravil Zarytýreformista)

Nutkavá potřeba některých politických stran neustále něco reformovat, není naplněním životní nutnosti, nýbrž extrémním výronem voluntarismu a antisystémismu. Životní nutností je zmizení těchto stran v propadlišti dějin.

15.12.2023 v 17:08 | Karma: 8,96 | Přečteno: 162x | Diskuse

Jan Pavelec

Soukromoprávní regulace cen elektřiny u výrobce

Něco málo k popletené představě o tom, že ochrana minoritních akcionářů spočívá v tom, že ČEZ musí levně vyrobenou elektřinu prodávat za cenu, jejíž výše je v rozporu s dobrými mravy a v rozporu s prodejními cenami před rokem 2022

9.12.2023 v 13:32 | Karma: 28,83 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika

Jan Pavelec

Anti-populisté vymýšlejí stále nové "geniální" mediální zkratky a ČT jen dělá co umí.

Nejhorší lží je pravda vytržená z kontextu. Např. je pravdou, že návratem POZE na faktury se nezmění nic na tom, že výrobu této zelené energie dotují i v současnosti (kdy se POZE neplatí) odběratelé nepřímo svými daněmi.

7.12.2023 v 12:35 | Karma: 23,57 | Přečteno: 482x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 25,05
  • Průměrná čtenost 875x
Kromě práva, které jsem vystudoval, se zajímám o politiku, filozofii, makro-ekonomii, sport, společenský vývoj.

Jednou budem dál (možná) - k tomu nám dopomáhej AGI, resp. CML. 

Seznam rubrik