K. Lhotská, Quo vadis, ODS?

Má-li tato strana lež (klamavou reklamu) už ve svém názvu, nemůže nikdy nikam dokráčet, neboť jak známo: lež má krátké nohy. 

Quo vadis, ODS? - Blog iDNES.cz

20.05.23: Má-li tato strana lež (klamavou reklamu) už ve svém názvu, nemůže nikdy nikam dokráčet, neboť jak známo: lež má krátké nohy. Dokonce by nepomohl ani název PDS (podnikatelská demokratická strana) - i tady by šlo o klamavou reklamu, což se ukázalo např. v situaci, kdy většina normálních podnikatelů, chtěla udržet EET. Pokud tato strana hájí zájmy kmotrů, šmejdů, daňových optimalizátorů, podnikavců přisátých na veřejné penězovody a jim podobné, měla by podle toho (čestně) svůj název upravit. Nabízí se např. zkratka KPS (kmotrovská polo-demokratická strana). Bohužel už ani tu demokracii nemohu této straně uvěřit, a to od doby, kdy její aktuální předseda neudržel nervy na uzdě a prozradil na sebe, že minimálně polovinu voličů považuje za ne-demokratické. Až tato strana dá do souladu své skutečné cíle s tím, jak se projevuje navenek (nejen svým názvem), může si položit pravdivou otázku Quo vadis s nadějí, že přijde na pravdivou odpověď. 

ODS už několikrát předvedla, že ve své ideologické zaslepenosti není způsobilá řešit problémy této země a dokonce svou politikou sama nové problémy způsobuje. Je paradoxem, že nenáviděný Babiš se svými osobními pseudoprobémy, který kdysi deklaroval svůj vstup do politiky právě jako reakci na neschopnost ODS, se pro další existenci této strany stal téměř záchranou z nebe (taky dost pomohl COVID).

Domnívám se proto, že Babiš by prospěl této zemi nejvíce tím, pokud by z politiky už nadobro odešel. Věřím, že by tím nepřímo přispěl k postupnému konci i samotné ODS - přinejmenším už by se na něho nemohla neustále vymlouvat a stavět své voliče do pozice, že jí musí volit jako tzv. menší zlo i v situaci, kdy po ní opět zůstane jen spálená země. 

Autor: Jan Pavelec | pátek 2.6.2023 16:30 | karma článku: 8,17 | přečteno: 167x