Limberský je vůl, aneb je mezi námi ještě někdo, kdo věří, že jsme si všichni rovni?

„Vážený pane Limberský, nežalujte mě za pomluvu, prosím. Za to, co jsem o Vás napsal v nadpisu, se Vám hned teď, v úvodu, velice omlouvám. Možná se Vás níže i trochu zastanu.“

Hurá, „kauza Limberský“, hurá. Konečně můžeme psát o ničem jiném, než o imigraci a registračních pokladnách. Děkuji, pane Limberský. Díky Vám je nyní v ČR zase více lidí, kteří vědí něco o fotbalu.

Opít se – to je celkem normální. (Snad mi abstinenti prominou).

Vlézt opilý za volant automobilu a následně i řídit – je trestuhodné.

Způsobit dopravní nehodu pod vlivem alkoholu – je trestuhodné.

Vyhrožovat policii po způsobení dopravní nehody pod vlivem alkoholu – na to již nemám slov.

Být „hercem“ na fotbalovém trávníku a po vstřelení gólu (a především jen několik málo dní po výše uvedené události) předvádět točení volantem – je hloupost.

Doufám, že bude spravedlnosti učiněno zadost a pan Limberský bude za svůj čin po zásluze potrestán. To, jak s ním naloží, respektive již naložil jeho fotbalový klub Viktorie Plzeň je plně v kompetenci vedení klubu. Zrovna tak, bude-li nějak potrestán na reprezentační úrovni. Na to jsem ale dost zvědav. Jde přeci jen o velmi kvalitního hráče, kterého bude reprezentační celek potřebovat.

Jeho čin je neodpustitelný, ale dělat aféru z jeho herecké etudy na fotbalovém trávníku… To si myslím, není zapotřebí. Pravdou je, že když jsem to v televizi viděl, první slovo, které mě napadlo, bylo - „neúcta“ a byl jsem na něj naštvaný. Říkal jsem si, že vzhledem k jeho věku, to již nelze brát jako mladickou nerozvážnost, ale… V té euforii a radosti ze vstřelené branky, mozek není schopen příliš přemýšlet a zvažovat, co dělá. Takže bych se v tom již nějak nerýpal.

Snad již nebude žádné příště, ale pan Limberský by si měl uvědomit, že jeho život je více sledovaný, je každému z nás více na očích a především, je fotbalovým vzorem mnoha dětem ba i některým dospělým. To by mělo být, alespoň trochu zavazující.

„Vážený pane Limberský,

doufám, že si svého činu vezmete ponaučení, že si odpykáte spravedlivý trest a že budete příště více přemýšlet, než vymyslíte zase nějakou hloupost.

Přeji Vám hodně fotbalových úspěchů.“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Paroubek | pondělí 21.9.2015 17:29 | karma článku: 17,82 | přečteno: 931x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,62

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,57