Domníval jsem se, že tvrdě nabourá, ale nakonec z toho všeho pěkně vybruslil.

Proč já o něm vůbec píšu? Protože mě štve. Protože mě štvou soudní rozhodnutí, která se k této kauze váží. A to jsem se ve svém prvním blogu dokonce tehdy ještě pro mě "pana" Limberského zastal.

Úcta k jeho fotbalovému umění ve mně zůstává i nadále, ale úcta k němu jako k člověku? Tak to tedy ne.

David Limberský způsobil loni v září na pražském Smíchově dopravní nehodu. V krvi měl 1,24 promile alkoholu a policistům se snažil po nehodě utéct. V prosinci byl policií obviněn z ohrožování pod vlivem návykové látky.

Limberskému hrozily až tři roky vězení, ale poté, kdy prohlásil, že vzniklou škodu uhradí a rok se neposadí za volant automobilu, mu byla vyměřena čtyřletá zkušební lhůta.

Ale i to se Limberskému a jeho advokátovi zdálo příliš. Proto podali proti tomuto rozhodnutí stížnost. A uspěli. Advokát Limberského argumentoval tím, že podle současných zákonů by Limberský nemohl požádat o vrácení řidičského průkazu dříve než po vypršení zkušební lhůty. Skutečně zajímavé zdůvodnění.

Limberský se tedy dočkal zmírnění trestu. Státní zástupce stížnost uznal a snížil zkušební dobu ze čtyř let na jeden rok.

Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová uvedla. „Byla by to příliš přísná sankce. Svého činu litoval, zároveň se ještě před rozhodnutím státního zastupitelství zavázal zaplatit 25 tisíc korun na pomoc obětem trestných činů“.

Svého činu litoval… Také nám to vše ukázal. „Však ať všichni vidí, jaký já jsem frajer“.
Limberský krátce po nehodě oslavil vstřelený gól v lize točením imaginárním volantem.

A poté, kdy Viktoria Plzeň poprvé v historii obhájila ligový titul, podporován fanoušky i spoluhráči, se posadil za volant stojícího autobusu a užíval si jeho „řízení“.

Velmi zvláštně projevená lítost.

Litoval především toho, že prožíval obavy z uvěznění a že nesmí řídit. A to, že se zavázal zaplatit 25 tisíc korun na pomoc obětem trestných činů, to je jistě při jeho finančních příjmech suma, která ho bude ještě velmi dlouho tížit.

Pokud byste chtěli znát i začátek a průběh tohoto „příběhu“, můžete se podívat na mé předchozí blogy:
Limberský je vůl, aneb je mezi námi ještě někdo, kdo věří, že jsme si všichni rovni?Limberský je ..., aneb je mezi námi ještě někdo, kdo věří, že jsme si všichni rovni? 2.č.

Autor: Jan Paroubek | pondělí 16.5.2016 17:46 | karma článku: 25,53 | přečteno: 1152x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,62

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,57