Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chcete být premiérem?

        Dobrý večer. Vítám Vás u soutěže Chcete být premiérem? Náš další soutěžící je pan Mirek. Je ženatý. Pochází z Ostravy. Je mu 53 let. Čím se živite pane Mirku? Jsem politik západního typu.Kladu důraz na rodinu.Manželka není zastrčená u plotny,je součástí mé politiky,té image. To jsem rád že máte tak úspěšné manželství. Jaká je vaše oblíbená kniha? Mezi mé oblíbené knihy patří Mein Kampf a Dějiny Třetí říše v komiksovém vydání. A vaše další koníčky? Rád cestuji.Nejraději vládním letadlem do Insbrucku na lyže. Také mám rád rychlé vozy. Rád cestuji vládní limuzínou s majáčkem po D1 z Prahy do Brna. Taky mám rád fotografování. Zrovna nedávno mi vyšly moc hezké fotky z dovolené na Sardinii. Kdo Vás sem přišel podpořit? Můj otec. Bývalý úspěšný politik. Dá se říct, že všecko co umím je od taty. Byl tu také můj nejstarší syn. Budoucí úspěšný politik. Ale pozvracel se a tak jsem ho poslal vládní limuzínou do školy, aby se tam z té kocoviny vyspal. A kdo je ta paní s tím malým dítětem? To je kamarádka Lucie. Patrně rodinná přítelkyně Vás a vaší manželky Pavly? Ne to je jenom moje kamarádka bokem, chci říci stranou, tedy ze Strany. Taky tu měl být můj přítel Marek Dalík zvaný Martin Borman, ale má moc práce.               

         Přejdeme k první otázce naší hry: Chcete být premiérem? Jaké je předvolební heslo ODS pro volby na podzim 2009? a) PŠŠŠŠŠT! b) Všichni máme gule,  jen Němcová je má v hlavě. c) Občanům to osladíme aneb na chudý lid musí být přísnost! d) Za předvolební kampaň utrácí jen amatéři. Levněji přijde koupit si už zvolené poslance! Myslím že správná odpověď je abcd. Správně pane Mirku. Za odměnu můžete vyhodit z práce 100 tisíc zaměstnanců bez udání důvodu. Víte už které zaměstnance vyhodíte? Ano myslím že máme zbytečně mnoho zaměstnanců organizovaných v odborech. S těmi odbory taky zatočím. Ale nesmím o tom moc mluvit. Pokud budeme lidem otevřeně říkat co máme v plánu nikdy ty volby nevyhrajeme. Hodláte po volbách zvyšovat regulační poplatek ve zdravotnictví? Tak to odmítám. Třicetikorunový poplatek zůstane. Jen je třeba v rámci zefektivnění zrychlit prohlídku u lékaře. Proto se bude platit 30korun za každou minutu prohlídky. Rovněž v lékárnách se nebude platit Julínkovné za každou položku na receptu, ale bude se platit 30 korun za každou tabletu. Pokud je lék v tekutém stavu tak za každou kapku.

       A máme tu další otázku: Pokud prezident slíbí, že rozhodně nebude jmenovat vládu založenou na hlasech přeběhlíků, kdy může své slovo porušit? a) Jenom pokud většinu v takové vládě má jeho oblíbená strana. b) Pouze když za rok následuje volba prezidenta, která mu zajistí místo na hradě na dalších 5 let. c) Pokud je jeho rozhodnutí výsledkem přirozeného vývoje názorů. d) Prakticky kdykoliv, protože toho senilního dědka stejně nebere nikdo vážně. Správná odpověď je abcd. Zase správně. Jak vy to pane Mirku děláte? Za odměnu můžete zvýšit věk odchodu do důchodu. Na kolik let by jste ten věk zvýšil? Myslím že postačí když občané budou chodit do důchodu tak v 80 letech. Ale někteří tvrdí,že sehnat práci je dnes těžké už pro lidí starší 50 let. To není problém. Máme plán veřejných práci pro nezaměstnané. Nezaměstnaní si svoje dávky odpracují v Uranových dolech v Jáchymově. Budou tam pracovat za stravu a ubytováni budou zcela zdarma v moc pěkném táboře. Jak známo práce osvobozuje! Pro důchodce starší 80 let máme připravený centrální domov klidného stáří. Bude se nacházet v Malé pevnosti v Terezíně. Naší cikánští spoluobčané budou pracovat v Letech u Písku jako krmení pro prasata. Pardon, chtěl jsem říct jako krmiči prasat. Ředitelkou areálu bude paní Řápková nebo senátorka Janáčková. Geniální plán.

      A máme tu další otázku: Váš oblíbený výrok pocházející od demokratického politika, který je Vaším vzorem? a)  Es komt der Tag. b) Noc dlouhých nožů. Ta přijde. c) Arbeit macht frei! d) Právě se vracím z hradu. Prezident všechny mé návrhy přijal. Odpovídat  ani nemusíte. Jaké další reformy chystáte? Jsme sice zásadně proti cenzuře kterou známé z minulého režimu, přesto malý tiskový dohled nezaškodí. Inspirovalo mne k tomu setkání s přítelem Silviem, který si to doma zařídil, aby ti hnusní fotografové nemohli zveřejnit všechno co nafotí. A také moskevské setkání s přítelem Vladimírem. Myslím, že je zbytečné mít tu nezávislá média. Určitá forma státního dohledu je nutná. To se to pak vede celostátní kampaň. Takový ruský typ demokracie mi naprosto vyhovuje. Opozice nemá v televizi co pohledávat. Ať si dělají ty své mítinky na náměstích. O to se už postarají Íčkovy speciální oddíly. Samozřejmě nejde o nějaké StB nebo dokonce Gestapo. Jde o standartní tajnou státní policii.

       Další otázka: Kdo je Miroslav Kalousek? a) Je to jednička a nejlepší ministr financí široko daleko. b) Bývalý ekonomický náměstek Ministra obrany, který neměl žádný vliv na zakázky Ministerstva v 90.letech. c) Bývalý předseda KDU který dohodnul vládu KDU a ČSSD  s tichou podporou komunistů. d) Zakladatel "konkurenční" pravicové strany POL 09 pardon TOP 09. Všechny odpovědi jsou správné. Jaké je vaše vzdělání pane Mirku? Absolvoval jsem Vojenské gymnázium kde byl mým třídním skvělý fyzikář profesor J., který si ale rozhodně nepřeje být jmenován. A pak jsem absolvoval Vysoké učení technické, které si rovněž nepřálo být jmenováno. Od mladí je fyzika mým koníčkem. Vím ještě dodnes, že vzorec pro výpočet dráhy s je s=v/t. Moc hezký vzorec. To je možná důvod proč si už výše zmíněné osoby a instituce nepřály být jmenovány.

      Další otázka: Který podnikatel se dá označit za nejvíce pracovitého a pilného? a) Viktor Kožený b) František Mrázek c) Radovan Krejčíř d) Tomáš Pitr. Nebudu Vás napínat opět jsou všechny odpovědi správně. Gratuluji Vám právě jste zvítězil v naší hře Chcete být premiérem? A jako vítěz můžete vejít do Strakovky hlavním vchodem. S Vámi v čele státu nás pilné a pracovité čeká dokonalý ráj na zemi. (v článku jsou použity autentické výroky pana Mirka).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Janota | čtvrtek 23.7.2009 21:56 | karma článku: 15,79 | přečteno: 1214x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130044x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13419x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Nova i Prima zahajují předvolební vysílání, nabídnou debaty i rozhovory s lídry

17. května 2024

Televize Nova a Prima přešly do volebního režimu. Nova startuje v pátek odpoledne na TN Live první...

Fico je při vědomí, odebrali mu odumřelou tkáň. Čeká ho další operace

17. května 2024  13:43,  aktualizováno  13:59

Slovenský premiér Robert Fico je při vědomí, v závažném, ale stabilizovaném stavu, řekla šéfka...

Piráti plánují boj s dezinformacemi. Putin má zájem ovlivnit eurovolby, míní

17. května 2024  13:31,  aktualizováno  13:50

Dezinformace jsou podle vládních Pirátů jednou z pěti největších hrozeb pro nadcházející...

U Charkova jde vše podle plánu, město zatím dobýt nechceme, tvrdí Putin

17. května 2024  13:10,  aktualizováno  13:35

Ruské síly podle prezidenta Vladimira Putina v Charkovské oblasti postupují podle plánu. S dobytím...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.