Živnostník se opět stává třídním nepřítelem

Ministr Drábek se vydal cestou levicového populismu. Začal bojovat, proti „švarcsystému“. V roce 1992 přišel s novelou zákona o zaměstnanosti výslovný zákaz tohoto způsobu podnikání. V roce 2006 byl tento diskriminační paragraf zrušen, ale od ledna 2012 vstupuje na scénu další zpřísnění a velké sankce až do výše 10 miliónu korun pro firmy.

Za účelem tohoto, proti „krizového opatření“ se přijme desítky nových zaměstnanců a nakoupí 180 nových vozidel a to určitě není vše. Mladí vzdělaní a dobře placení úředníci se budou ohánět průkazkou se státním znakem a nápisem Státní úřad inspekce práce. Vysoce erudovaný ministr Drábek se drží starého politického hesla, když si nevíš s něčím rady, tak musíš zřídit nový úřad. Na zřizování nových úřadů jsou ministři za TOP 09 odborníci. V době nedávno minulé to byl například Generální úřad práce. Někdy mám pocit, že naši politici si z lidí dělají legraci, ale bohužel to není pocit. Kde jsou ty předvolební sliby o snižování počtu úředníku, o efektivní státní správě. Sdělení občanům z vládních lavic je jednoznačné, drž hubu a koukej platit daně. Nejlépe i na příští rok.

Vláda není schopná vybrat peníze od nadnárodních korporací, od firem se sídlem v daňových rájích, od našich šikmookých spoluobčanů a ukrajinských soudruhů, tak se vydává cestou nejmenšího odporu. Opět zvolila typicky českou cestu. Peníze je třeba brát těm, kteří platí daně a pracují.

Neustále se hovoří o opětovné ekonomické krizi, ale vláda jenom řeší své vlastní problémy a na efektivní způsob vládnutí nemá čas. Nedávno navrhoval nejlepší ministr financí v novodobé historii ČR zrušení paušálů, když to neprošlo, tak bude potírat alespoň ten švarcsystém. Celá řada firem má reálné ekonomické potíže a přechod zaměstnanců na ičo je jedna z mála možností jak zachovat výrobu a pracovní místa.

Tento vládní nápad přispěje k tomu, že v budoucnu nebudou mít lidé práci žádnou. Zboží se doveze z Číny a daně mohou platit státní kontroloři.

Psáno pro Eportal.cz.

Autor: Jan Králík | středa 1.2.2012 7:22 | karma článku: 30,59 | přečteno: 1340x