Začala velká justiční revoluce

Kalousek tvrdí „nechceme destabilizovat vládu“, což v překladu může znamenat, korupci si rozvracet nedáme! Nečas se pohoršuje nad tím, že věc dozorují státní zástupci z Olomouce. Jemu vůbec nevadí, že mu korupce klepe na dveře, ale řeší procesní věci.

Mladí policisté a státní zástupci se rozhodli vzepřít politické, korupční chobotnici a vyrazili na Úřad vlády. Němcová se rozčiluje v přímém přenosu televize veřejné služby, že nemá dostatek informací. Politická nervozita spíše pramení z toho, že najednou nemají ty procesní věci pod kontrolou. Nemají žádnou jistotu, kde se vyšetřování zastaví. Jejich nervozita je na bodu varu. Vláda boje s korupcí, tak konečně může slavit, ale na žádnou oslavu to v jejich tvářích nevypadá.

Policie zadržela skutečně pestrou směsici „osobností“. V současné době se zatím jedná o bývalého a současného šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka a Milana Kovandu, šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula, šéfku kanceláře premiéra Janu Nagyovou, bývalého náměstka ministra zemědělství Romana Bočka, exposlance Petra Tluchoře a někdejšího ministra zemědělství Ivana Fuksu. Osmý člověk byl zadržen na ministerstvu obrany a zatím se neví, o koho jde.

Osobně fandím mladým policistům v jejich úsilí vrátit do společnosti pocit právního státu, ale bude to ještě dlouhá bitva. Nové vedení českého fotbalu jasně ukazuje, že korupčníci mají deset životů.

Občanská společnost by měla jasně říci, dost bylo korupce. Dost bylo Kalouska. Zákon a právo musí platit pro každého.

Psáno pro ePortál.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Králík | pátek 14.6.2013 7:43 | karma článku: 23,30 | přečteno: 823x