Silniční pirát Lacina kontra občan Janoušek

„Pirátství a agresivita na silnicích nemohou být tolerovány,“ prohlásil soudce, který poslal Luboše Lacinu, silničního piráta z dálnice D1, na pět let do vězení. Připomeňme, že řidič Lacina vytlačil z dálnice vozidlo jedoucí ve vedlejším jízdním pruhu. To po několika kotrmelcích skončilo v příkopu. Nehoda naštěstí skončila bez vážné újmy na zdraví.  

Luboš Lacina nebyl pod vlivem alkoholu, nezpůsobil vážné zranění, po nehodě zastavil a přivolal pomoc.

Roman Janoušek způsobil dopravní nehodu, od které odjel. Řidička nabouraného vozu doběhla vůz Romana Janouška na blízké světelné křižovatce. Janoušek řidičku srazil a znovu ujel od další nehody. Řidička dle výpovědí svědků letěla 2 metry vzduchem. S vážným zraněním hlavy skončila na jednotce intenzivní péče.

Ihned se rozjela policejní pátrací akce. Roman Janoušek stačil dojet na Pankrác. Tam už ho sledovala policie pomocí kamerového systému. Janoušek opustil své porsche, a jakmile zahlédl vozidlo policie, dal se na útěk do blízkého parku, kde ho policie chytila. Po dechové zkoušce se zjistilo, že má v krvi 2,2 promile alkoholu.

Každému občanovi by byla po tom všem nasazena želízka. Byl by odvezen na záchytku k provedení odběru krve a k vystřízlivění a teprve potom by policie přistoupila k výslechu. Romanovi Janouškovi byla poskytnuta nadstandartní péče: zadržení bez pout, výslech v silném alkoholovém opojení a neprodlené propuštění.

Roman Janoušek byl pod vlivem alkoholu, způsobil vážné zranění, po nehodě nezastavil, nepřivolal pomoc a při pronásledování utíkal strážcům zákona.

Může občan Roman Janoušek dostat nižší trest než občan Luboš Lacina, tzn. pět let natvrdo?    

 

        

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Králík | pátek 23.3.2012 19:27 | karma článku: 42,97 | přečteno: 4621x