Poslanci by se neměli bát křičícího Babiše

Dne 23. 7. 2014 poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky schválili snížení spotřební daně na pohonné hmoty. Za tento krok si téměř okamžitě vysloužili silná slova od ministra Babiše „hlasujete o něčem, čemu vůbec nerozumíte, když tomu nerozumíte, tak přijďte na školení…“. Babiš si evidentně spletl zasedání sněmovny s pracovní poradou ve své firmě nebo domácnosti. Možná se také mohlo jednat o určitý nový styl politiky, tak nevím, ale křik a bitky zatím patří spíše na východ od naší hranice.

Tato tvrdá kritika poslaneckého sboru se následně objevila i ve vysílání ČT 24, ale později již ze zpravodajství jednotlivých „nezávislých“ televizních stanic zmizela. Opět se ukázalo, jak nezávislá máme média. Sílá peněz opět zvítězila. Nezávislé zpravodajství má své limity. Za bolševika cenzura zakázala vysílat projev soudruha Miloše Jakeše na Červeném Hrádku a v současné době zapracovala určitá autocenzura. Důvod dříve a dnes je zcela stejný. Úsměvná slova v minulosti a nyní křik na poslance by mohla poškodit PR politika.

Výkřiky o tom, že snížením daně přijde, státní rozpočet o 14 miliard korun jsou nepodložené blbosti. Slova o tom, že nebude na zvýšení důchodů nebo zvýšení platu státních zaměstnanců je strašení veřejnosti a určitá forma nátlaku na koaliční poslance.

Poslanec Urban má pravdu. Snížení spotřební daně neznamená automaticky snížení příjmu státního rozpočtu. Na snížení daně na naftu a benzín vydělají všichni občané České republiky. Sníží se cena pro motoristy, ale i cena veřejné dopravy nebo náklady státu na provoz. Občané si určitě po letech nekonečného zdražování zaslouží snížení daně na pohonné hmoty. Snížení  ceny benzínu přispěje k oživení české ekonomiky.

Velice bych si přál, aby naši zemí řídili odpovědní politici a nikoliv ukřičení oligarchové!

 

Autor: Jan Králík | čtvrtek 24.7.2014 6:12 | karma článku: 18,21 | přečteno: 858x