Odvoláním Lessyho jsme opět blíže k revoluci

Je to škvár, ale vydejte ji“ říká pan Kalousek. „O tom kdo bude ve vládě, nebude rozhodovat parta policejních plukovníků“ říká pan Nečas. „Jsme opět blíž mafiánskému pojetí demokracie“ říkají občané!

Obvinění policejního prezidenta je ve skutečnosti pučem ODS a TOP 09 proti nezávislému fungování policie. Způsob, kterým byl odstraněn nepohodlný policejní prezident je fakticky útokem na právní stát a posouvá Českou republiku někam mezi Ukrajinu a Bělorusko.

Znovu se ukazuje, že Nečasově vládě nejde o boj proti korupci a nezávislou policii, ale výhradně o zajištění bezpečnosti pro zkorumpované a korupční koaliční kmotry. Vládní koalici evidentně vystrašil nezávislý postup policie v kauze Casa. K odstranění Lessyho dochází účelově na poslední chvíli ještě před důležitým hlasováním o restitucích a DPH, které by mohlo přinést pád vlády. Žádáme premiéra Nečase, aby veřejnosti okamžitě vysvětlil, co se v policii děje. Je zřejmé, že způsob odstranění policejního prezidenta má zastrašit policisty a fakticky povede k další demoralizaci a rozkladu policie, říká pan Sobotka.

Osobně se domnívám, že nejde jenom o zastrašení policistů, ale hlavně o jasný signál celé veřejnosti. „My máme celou justici“ řekla sl. Kočí a nyní se ukazuje, že mají i obrovskou moc nad celou policií! Pokud se vládní garnitura dokáže tímto způsobem vypořádat s „náčelníkem“ police, jak asi dopadne obyčejný občan?

President republiky je oprávněně znepokojen. Tento způsob vedení politiky je skutečně za hranou. Prostý člověk si musí položit otázku, co bude následovat? Odpověď rozhodně není jednoduchá, protože může následovat cokoliv. Dnes je celkem jasné, že současná vláda a její sponzoři jsou na hranici života a smrti. Silné napětí panuje v samotné ODS a TOP 21%, která udělá téměř cokoliv, aby oddálila vyšetřování nezákonných praktik svého neformálního vůdce Ing. Kalouska.

V samotné společnosti vzrůstá občanská nespokojenost se současným politickým a ekonomickým vývojem. Odvolání Lessyho je další zkouška trpělivosti společnosti. Je nesporné, že arogance a korupce této vlády se blíží svému konci. Čím urputněji se tato vláda bude držet svých pozic, tím bude horší její konec.

Je třeba říci dost vládě arogance a korupce!

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Králík | čtvrtek 30.8.2012 8:41 | karma článku: 36,20 | přečteno: 1890x