KSČM je pořád spíše bolševická než levicová strana

Jihočeský radní Václav Kučera (rezident StB) získal plnou podporu svých soudruhů pro setrvání ve funkci radního pro rozvoj venkova. Hejtman Zimola se tímto rozhodnutím dostal do složité politické situace. Bude se muset rozhodnout, zda dá přednost pohodlné koalici nebo demokratické nejistotě.

KSČM nám dlouhá léta tvrdí, že nemá z KSČ nic společného. Hezky naučená propaganda. Příklad z Jihočeského kraje nám otevírá oči. Zkušený soudruh Václav Kučera je součástí „demokratické“ krajské koalice. Soudruzi z jižních Čech do toho jdou hezky po bolševicku. Svého radního rozhodně neodvolají. Soudruh Kučera dostával peníze od StB a nyní dostává peníze ze státního rozpočtu. Ve své podstatě se nic nezměnilo, protože StB dostávala peníze rovněž ze státního rozpočtu. Jenom bych si snad dovolil připomenout, že se trošku změnil politický systém. Bohužel je vidět, že nám vládnou pořád stejní lidé.

KSČM měla být zakázána již dávno. Bohužel Havel neměl sílu své „hodné“ soudruhy zrušit. Mladší a bystřejší soudruzi se nám rychle rozeběhli do jiných „perspektivnějších“ stran a celá řada dalších čekala na svojí příležitost v přejmenované KSČM. Bohužel v našich zeměpisných šířkách je pořád nedostatek občanů, kteří mají zájem se angažovat ve veřejném prostoru.

Pro osvěžení znalostí je třeba si připomenout, kdo to byl rezident StB:

Rezident je zvlášť vybraný, naprosto spolehlivý, životně velmi zkušený a z hlediska kontrarozvědného odborně připravený tajný spolupracovník, který pod vedením operativního pracovníka řídí práci těch agentů, které mu k řízení svěřil operativní pracovník. Rezident organizuje a udržuje konspirativní styk s agenty, jimž podle zaměření stanoveného operativním pracovníkem ukládá úkoly, přejímá jejich písemné nebo ústní zprávy, které po vyhodnocení odevzdává operativnímu pracovníkovi a osobně se spolupodílí na výchově svěřených agentů.

Operativní pracovníci vybírají a náčelníci schvalují jako rezidenty pouze takové osoby, které mají zvláštní předpoklady plnit uvedenou úlohu. Rezidentem může být i bývalý spolehlivý pracovník MV, který pracuje v občanském zaměstnání. Rezident může být rovněž prověřený zkušený agent, který má předpoklady pro tuto odpovědnou práci a nebyl získán na základě kompromitujícího materiálu.

Demokratický režim dává možnost i těmto lidem kandidovat ve svobodných volbách, ale reálnou politickou moc jim dal až hejtman Zimola. Osobně si nedovedu představit situaci, že tento stav by se stal politickou realitou. Václav Kučera musí skončit ve funkci nebo musí skončit koalice ČSSD a KSČM.

Osobně se stydím za hejtmana Zimolu.

 

Autor: Jan Králík | čtvrtek 21.2.2013 5:39 | karma článku: 22,77 | přečteno: 725x