Cikáni jsou problém současnosti, ale i budoucnosti

Jediné možné řešení tohoto problému vidím v rovném přístupu ke všem občanům ČR. Více než šedesát let jsme svědky různých experimentů v této oblasti. Bohužel žádný výraznější výsledek se nedostavil.

V současné době je situace mnohem horší než v minulosti. Cikán kradl, krade a určitě krást bude. Dnes bohužel roste agresivita těchto lidí. Kromě toho, že vás okradou, tak vám ještě zasadí několik ran mačetou. Podle některých aktivistů „pouze hospodská rvačka“…

Ve společnosti roste sociální napětí, zvyšuje se agresivita pachatelů a snižuje věk útočníků. Dnešní mladí násilníci jsou časovanou bombou budoucnosti. Celá řada mladých pachatelů je již nyní schopna spáchat velmi závažný skutek. Nezodpovězenou otázkou zůstává, kam to může až dojít. Společnost se musí umět aktivně bránit. Policie nemůže být všude a při devastaci veřejných financí ani nebude. Každý člověk musí začít u sebe. Musí být připraven on i jeho majetek na případný útok loupeživých „čertíků".

Uplatňování zásady padni komu padni by mělo být základním pilířem trestního práva. Termín rasový motiv se dnes skloňuje téměř ve všech pádech. Osobně bych toto slovní spojení úplně vyškrtl. Základem práva by přece měla být ochrana života, zdraví a majetku. Téměř ubitému Patrikovi je srdečně jedno, zda na něj pachatelé křičeli „ty bílá svině" nebo „ty jeden kokote". Důležitý je následek jednání pachatelů. V tomto konkrétním případě byl následek velmi závažný, ale trest velmi příznivý (pouze 5 let pro jednoho pachatele).

Když si naši politici neví rady, tak založí nějakou organizaci nebo úřad. V ČR je tolik různých organizací, spolků a sdružení, které se zabývají problematikou lidských práv a integrace Romů do společnosti, že je těžko někdo spočítá. Podle mého názoru z velké části vyhozené peníze. Pokud má někdo pocit, že je nějaký jiný nebo zvláštní, tak to v něm vzbuzuje dojem, že musí mít nějaké výhody nebo lepší zacházení.

Nedělejme z Romů jiné lidi. Žid, cikán nebo černoch musí mít stejné šance se uplatnit ve veřejném prostoru. Zákony a pravidla hry musí platit pro všechny občany bez rozdílu!

 

Autor: Jan Králík | středa 2.11.2011 10:23 | karma článku: 36,61 | přečteno: 2083x