Arogance moci a peněz nezná mezí

Na silnici pouze v novém a drahém autě, protože jinak jste v ohrožení života. Bohužel každý z nás nemůže mít nové moderní vozidlo. S touto skutečností, ovšem některé sociální skupiny vůbec nepočítají. Za posledních dvacet let se výrazně rozevřely sociální nůžky. Osobně mám někdy pocit, že s myšlením, je to ještě mnohem horší. 

Jely ve starém zrezivělém autě, a navíc spolujezdkyně nebyla připoutaná. S takovou obhajobou vyrukoval lékař, který loni v březnu za volantem svého BMW vjel na Kladensku do protisměru, kde doslova smetl felicii se dvěma ženami. Ty byly na místě mrtvé. Muž za smrt dvou nevinných lidí vyvázl pouze s podmínkou a zákazem řízení, přesto se mu trest nelíbil a po Nejvyšším soudu (NS) požadoval jeho zmírnění. Soudci ale jeho dovolání odmítli. zdroj: www.novinky.cz

Za dva mrtvé jenom podmínka. Není to trochu málo? Kde je nějaká pokora pachatele, tohoto závažného dopravního zločinu. Pokoru a lítost, dnes vyjadřují jenom obyčejní lidé. Někteří "nadlidé" žijí zjevně v zajetí svého pojetí života a chápání spravedlnosti.

Jednou mi jeden soudce řekl, že právo a spravedlnost patří pouze do pohádky. Dlouho jsem tomu nechtěl věřit, ale jak stárnu, tak zjišťuji, že měl bohužel pravdu.

Autor: Jan Králík | středa 18.6.2014 13:50 | karma článku: 33,29 | přečteno: 1666x