Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Moc se mně líbí, jak ani autor ani mnoho diskutujích nevzalo na vědomí, že prohlášení viníka před soudem bylo účelové. Že neberou v potaz fakt, že souzený se může bránit jakkoliv. A že poznámka o neexistujícím pocitu viny byla pouze dodatkem bulvárního reportéra.

  Zdá se, že většina diskutujících ( a pan Závladský zejména) má dojem, řidič, který nehodu způsobil vjel do protisměru úmyslně - jen aby ukázal, že se bez pásů jezdit nemá.  Měl přece drahé auto, darebák.  Nepřepadl ho mikrospánek? Nesahal po telefonu (ovšem, že se to nesmí - kdo z vás to doržuje?)?

0 0
možnosti
JM

To nesouvisí s penězi ,ale s poruchou osobnosti - deprivant,sociopat. Jo ,protože netrpí žádnými zábranami ,bývá často na významném postu a tudíž bohatý.

2 0
možnosti
Foto

Tentokrát docela souhlasím. Zdejší justiční maffie a právo jsou antonyma. 

Soudy umí jen zcela zdecimovat a sociálně zdeptat průměrného, řekněme obyčejného člověka, ale u VIP mají zcela jiná měřítka.

1) První chyba spočívá v tom, že jsme v 90. roce nevyházeli z talárů tu komunistickou svoloč. Možná jsme si raději měli koupit soudce v cizině.

2) Druhá chyba spočívá v tom, že místo abychom právní řád přejali z nějakého fungujícího státu (GB, Švýcarsko, nebo Německo, nebo jakékoliv tradiční demokracie), ponechali jsme otevřený prostor pro lidovou tvořivost zákonodárců. (Zákonokáků???)

3) Třetí problém leží v tom, že soudci nejsou voleni, ale jmenováni presidentem, tedy je aplikován politický postoj soudce i presidenta. To je pro právo zdrcující.

4) Čtvrtý problém leží v neodvolatelnosti soudce. Tedy i když soudí jako debil, visí nad ním téměř pouze kárné opatření Soudcovské komory. Co to je? Odborový svaz soudců, či co? 5) Zcela je ignorováno precedentní právo. 6) Ergo: tento stát není právním. Jde o předstírání a lež.

3 0
možnosti
RP

Jsem toho názoru, že i kdybychom kompletně převzali ten nejlepší právní systém na světě, tak by to tu bylo stejné jako teď. Akorát by se obcházely jiné zákony a policie ani státní zástupci ani soudy by si s tím neuměli poradit a parlament by dál přijímal nahlouplé novely jak na běžícím pásu.

2 0
možnosti
JN

Sociální nůžky se sice rozvírají, ale na druhou stranu bohatneme všichni. Pokud autor netrpí pouze účelovou pamětí, musí vědět, že jsme na tom všichni lépe než dříve, kdy nůžky nebyly zdaleka tak rozevřené. Totiž v době, kdy neměl prakticky nikdo nic a proto jsme všichni měli stejné nic. Bohatství bohatých prospívá nám všem.

1 2
možnosti
VH

Nevěřte tomu, že je arogantní jen díky penězům. Arogance a nedostatek empatie je charakterová vada. Může se zvýraznit např. majetkovými poměry či lehce utlumit (spíš zakrýt) výchovou. U těch "bohatých" si jí snáze všimneme (zejména pokud nám tak jako tak leží v žaludku). Nevzniká však bohatstvím a nezaniká chudobou.

5 1
možnosti
ZB

Na silnici jsou vidět staré krámy hodně přes dvacet let.Technická není problém...takové auta jsou nebezpečné nejen pro ostatní,ale především pro jejich majitele.Omezení je jistě potřebné,autobazary jsou plné laciných aut starých cca 6 až 8 let, které jsou jistě bezpečnější.

0 2
možnosti
VH

Přístě prosím shodu podmětu s přísudkem: "Taková auta jsou nebezpečná ..". Obdobně "auta, která ..."   Děkuji.

2 0
možnosti
RP

Je to tak, novější a dražší auta jsou bezpečnější. Ten viník nehody, ať je jakkoliv arogantní, má svůj kus pravdy. Připoutaná spolujezdkyně by měla vyšší šanci na přežití a lidi by měli obecně víc hledět na technický stav svého auta. A samozřejmě, že teď dostanu výtky do lidí, kterým vadí, že bohatší člověk má větší šanci vyváznout bez újmy z nehody :-)

2 2
možnosti
PM

P28e44t19r 91M28u41r21č11e70k

18. 6. 2014 14:15

Nevím jak bys psal kdyby to byla tvoje žena a dcera milý woe.

5 0
možnosti

Nj, dvě mrtvé... To ho měli aspoň dvakrát popravit...

1 2
možnosti
AF

Je vidět, že když budu chtít někoho zabít, tak nejlepší zbraní je auto. Kdyby je zastřelil, dostal by flastr, až by zčernal (pokud nemá nahoře kamarádíčky).

2 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik