Agentka StB Jiřina Bohdalová nám popřála hezký nový rok

Agentka StB Jiřina Bohdalová nám přeje hezký nový rok a dlouholetý člen KSČ pan Jan Fischer kandiduje na prezidenta! Svět se snad zblázil. Kde zůstala Marta Kubišová, Věra Čáslavská nebo Špotáková . To máme skutečně tak slabou historickou pamět...

Agent StB zůstane agentem i přes pravomocné rozhodnutí soudu o tom, že vědomě nespolupracoval. Moje babička vždy říkala, kdo nechtěl podepsat, tak nepodepsal. Platilo to dříve a platí to i dnes. Nechci tady podrobně rozebírat okolnosti podpisu spolupráce nebo její rozsah, ale chci jen připomenout, že dobrý herec, úředník, lékař nebo svářeč mohl v životě morálně selhat. Chybu může udělat každý, ale za mnohem horší považuji, se tvářit, že jí neudělal a usurpovat si pozice ve veřejném prostoru.

Je třeba si položit otázku, proč se tady bolševikovi více než čtyřicet let dařilo? Jednu z odpovědí nám nabízí Fischer a Bohdalová. Celá řada lidí, aby mohla dělat svojí kariéru, tak podepsala spolupráci nebo vstoupila do KSČ. Tisíce obyčejných lidí které dnes nikdo nezná si zachovali svojí tvář a nepodepsali.

To nám bude pořád milejší kus toho žvance než občanský rozměr společnosti...

Autor: Jan Králík | úterý 1.1.2013 14:25 | karma článku: 33,24 | přečteno: 3184x