Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nevím zda JB byla či nebyla agentkou StB. Vím ale, že mnoho z těch, kteří odsuzují ty, kteří podlehli, by podepsali, aniž by na ně kdokoliv vyvíjel nátlak. Jen měli to štěstí, že byli naprosto nezajímaví i pro StB.

4 2
možnosti
Foto

Agentkou podle mě nebyla zcela určitě. Protože tím se člověk nestává po pár informativních schůzkách v hospodě.

3 2
možnosti
Foto

Pane, tohle je na žalobu. Paní Bohdalová s StB nespolupracovala, bylo to dostatečně přezkoumáno a vy nemáte co zpochybňovat rozhodnutí soudu, zvláště pokud tam zjevně nebyly žádné nejasnosti.

http://www.radio.cz/cz/rubrika/udalosti/jirina-bohdalova-neni-agentkou-stb-presto-v-jejich-seznamech-zustane

5 8
možnosti
Foto

Ještě dodám, že pokud tu někdo má estébácké manýry, je to autor tohoto článku. Fakt se mi chce zvracet.

8 6
možnosti
Foto

Neberte si to osobně, pane Králíku. Pí Bohdalová nepopřála hezký nový rok konkrétně  Vám, o Vás, pokud vím, nic neříkala

9 6
možnosti
Foto

Dost troufalé označení pro tak dobrou a populární herečku. Jak víte, že spolupracovala? Nebylo jen někde uvedeno její jméno? Tyhle známé osobnosti měla státní bezpečnost pod palcem, jejich jména v nějakých seznamech určitě figurovala, ale to ještě neznamená spolupráci.

Ne tisíce, ale milióny obyčejných lidí nepodepsaly spolupráci z toho důvodu, že to po nich prostě nikdo nechtěl. Byli jsme natolik obyčejní, že jsme o nějaké Stb ani nevěděli. U známých osobností to však bylo jinak a vám doporučuji článek vymazat nebo změnit nadpis, pokud to jde.

8 10
možnosti
Foto

Vymazat nelze, jen po konzultaci s adminy, ale změnit titulek lze bez problémů.

3 5
možnosti
JH

J68a42n 92H16l61e18d79í36k

1. 1. 2013 15:05

svým kokrhavým hlasem 82 leté zasloužile všudebylky, zlatokopecky sehnuté stařenky

6 3
možnosti
Foto

A vidíte, já když ji včera viděl, tak jsem manželce (1969) říkal: Ta Bohdalová je na svoje léta maškrtná baba a ona se urazila. Manželka, nikoli Bohdalová.

4 5
možnosti
MR

Proč pořád má někdo problém zvaný bolševik, komunista atd, když svého času to pro nás všechny narozené před rokem 1989 byl jeden existující svět ... , proč je zde potřeba provádět sebemrskačství. Semeno sociálního cítění a určité kolektivní pospolitosti je dáno naši slovanskou krví a díky tomu, že jsme byly vyspělou průmyslovou zemí v době CaK monarchie, kde byla velmi silná dělnická třída, respektive proces industrializace země přinesl začlenění mnoha lidí do života společnosti, přechod od poddanské společnosti v společnost kde je nabídka a poptávka a tlak na lidi a proces budování svého místa, proces lidských práv a lepší společnosti.  Pak přišli zkušenosti z 1 světovou válkou, systémem v Rusku, krizí 30 let, II světovou válkou, tak že zde byl celkem přirozený proces, nějak tomu všemu čelit. Byl zde celkem evidentní zájem který ale bohužel byl zneužit ve jménu Stalinistické vize světa a jejího nesmírného strachu ze samostatného myslícího člověka. Spadli jsme pod diktát  Moskvy a nikdo nám už nemohl pomoci ... .  Opět bohužel to přišlo v nejméně vhodnou dobu, kdy národ a společnost byla významně oslabena čistkami od roku 1938, ztrátou židovského obyvatelstva, odsunem českých Němců, a ztrátou víry v kolektivní nadnárodní ochranu a pomoc. To nakonec rozpoutalo za účasti a dikcí Moskvy nesmírné utrpení a genocidu duše společnosti, jež se zaměřila na elitu ve všech sférách společnosti, a co je horší pustila se i do živnostníků, sedláků, jinak řečeno byla papežštější než sám papež ... . 

Průser byl zde v tom že tento systém využívali celkem primitivní lidi, jež jim byla takto dána moc, která vlastně následně ležela na ulici... .

Jak jsem psal na počátku jde vlastně o proces vývoj a poznání. Především poznání a poučení je že nelze vybudovat ideální společnost a blahobyt pro všechny, že je potřeba se naučit jinak vnímat společnost ne tak povrchně, jinak vnímat lidský osud, ne tak humanisticky, vytvořit si duševní poznání, jež pozná důsledky svého chování a počínání, že .

3 3
možnosti
JH

J65a86n 33H83l92e14d10í53k

1. 1. 2013 15:11

Mojmíre, pohled do minulosti takřka bezchybný, ale neodsuzujete současné bolševíky z KSČSSD, jejími čeledíny z odborů a placené poskoky z iniciatív, to fakt necítíte ten obrovský komunistický tlak na zmanipulované občany  ?

3 2
možnosti

a můj děda tvrdil když viděl Dubčeka v 89 na tribuně - " A je to zas v ři.i, ten kdo byl jednou komunista, bude jím až do smrti" - a proto otázka zní - co je horší, přesvědčený komunista nebo komunista prospěchář? I když po pravdě, ve vztahu k demokracii je to asi prašť jak uhoď :-/

4 1
možnosti
Foto

Těžká otázka, ale ani ten prospěchář by se neměl cpát na místo prezidenta.

2 4
možnosti
Foto

Myslím, že zcela neorganicky směšujete několik věcí dohromady. Ano, Jan Fischer, zcela jistě a po důkladném rozvážení vstoupil do KSČ z kariérních a žádných jiných důvodů. Pokud by byl býval do KSČ nevstoupil, pak mu nic nehrozilo, samozřejmě kromě toho, že by možná nebyl tak úspěšný v zaměstnání, jak si on sám přál. Jiný postih by ho nečekal. Proto si i já myslím, že jeho kandidatura na prezidenta demokratické České republiky absolutně není vhodná.

Na druhou stranu, Jiřina Bohdalová se sice v tíživé životní situaci, myslím, že její otec byl ve vězení, několikrát sešla s důstojníky StB. Proto její soud o vymazání ze "seznamů" považuji za frašku. Tyto seznamy evidují pouze kontakt s StB, ale rozsah spolupráce jen velmi málo a její konkrétní obsah už vůbec ne. A proto si myslím, že požadavek Jiřiny Bohdalové o vymazání z těchto "seznamů" byl nesprávný.

Ale také si myslím, že označení "agent" je pro Jiřínu Bohdalovou nesprávné a urážející, protože její "spolupráce" s orgány StB nikdy takového stupně nedosáhla. A navíc, Jiřína Bohdalová je herečkou a to vynikající herečkou a takovým prostor ve sdělovacích přirozeně patří a pozastavovat se nad tím, kteří herci objevují na obrazovce rovná se požadavku na diskriminaci a cenzuru.

Pokud by třeba Věra Čáslavská projevila zájem veřejně vystupovat, zcela určitě by takový prostor dostala, ale myslím, že po prožité rodinné tragédii k tomu nemá tu nejmenší chuť.

3 6
možnosti
AA

Kdepak pane inženýre;-) jen autor i Vám šlápl na to rudé kuří oko.

3 4
možnosti
FR

Když můžou spolupracovníci StB psát články na blogu iDnes a tím samozřejmě nemyslím vás, kde se hlásí k demokracii a odsuzují totalitu, komunisty a estébáky, je možné všechno.

5 1
možnosti
Foto

Otázkou je, zda bloger je či není veřejnou osobou. A navíc, pokud o té spolupráci nemáte opravdu velmi detailní přehled, tak jak víte, že ti lidé to nedělali se skřípějícími zuby a mají tudíž dnes plné právo tehdejší poměry kritizovat?

2 3
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik