Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Táňa Fischerová prezidentkou? Bůh ochraňuj tuto zemi!

Přiznám se, že zatím ani v jednom z prezidentských kandidátů nespatřuji člověka, kterého bych byl ochoten podpořit v boji o Pražský hrad. Snad kromě Miloše Zemana, (který je nevolitelný díky svému levicovému přesvědčení) nelze o nikom řici, že je skutečnou osobností. Voliči tak zřejmě budou muset opět volit to nejmenší zlo ze všech zvažovaných.  Ostatně podobně již řadu let volíme do Sněmovny. A zřejmě nebude sporu, že takový způsob volby je špatný.  Ani poslední kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová není osobností, která by měla v březnu 2013 nahradit Václava Klause.

Herečka Táňa Fischerová poskytla serveru idnes.cz krátky rozhovor, ve kterém se zamýšlí nad přičinami své kandidatury, stavem české společnosti, politiky i nad výkonem prezidentské funkci. Pokud se chcete dobře zasmát, vřele doporučuji si tento rozhovor přečíst. Paní Fischerová kandiduje pouze proto, že se zatím neobjevil kandidát občanské společnosti. Exposlankyně Fischerová zatím nepřemýšlela, jak by chtěla prezidentskou funkci vykonát. Pro začatek si chce na Hrad pozvat experty na ústavní právo, kteří ji mají říkat, zda podepsat či nepodepsat ten či onen zákon. Táňa Fischerová chce nepodepisovat pouze zákony, které jsou v rozporu s Ústavou a nikoliv podle toho, zda předložený zákon odpovídá jejímu ideologickému založení. Paní Fischerová zřejmě netuší, že na posuzování ústavnosti zákonů zde máme Ústavní soud.

Táňa Fischerová se dále zamyslela nad vládními reformami, které označila za děsivé a destrukční. Nehodlám zde obhajovat kroky právě této vlády, ale rád bych paní exposlankyni připomněl její poslanecké angažmá v letech 2002 – 2006. Byla to Táňa Fischerová, která podporovala koaliční vlády ČSSD-US-DEU-KDU-ČSL. Byla to Táňa Fischerová, která podporovala a schvalovala nejvyšší rozpočtové schodky v historii a to vše v období značného hospodářského růstu. Chování a hlasování tehdejší poslankyně lze označit za děsivé a destrukční!

Táňa Fischerová nemá jediný předpoklad pro výkon prezidentské funkce. Nevidím žádný důvod k tomu, aby se budoucím prezidentem stal někdo z občanské společnosti. Lidé  z tohoto prostředí trpí utkvělou představou (podporovanou Václavem Havlem), že to jsou pouze oni, kteří vědí, co je pro naši republiku správné a dobré. Realita je však taková, že to, co zastupci občanské společnosti považují za přínos, je ve skutečnosti katastrofou pro tuto zemi.

Každý kandidát na prezidenta republiky by měl předstoupit před národ a zcela jasně říci, jakým směrem chce Českou republiku vést. Stojí před námi spousta výzev a zásadních rozhodnutí. Příští prezident republiky bude muset rozhodnout, zda se naše země stane součástí evropské federace pod berlínskou nadvládou. Budoucí prezident republiky bude muset zaujmout stanovisko k příjetí společné evropské měny. Nová hlava státu tak bude muset řešit největší omezení suverenity od září 1938.

Když už dnes mluvíme o paní Fischerové, rád bych věděl, jak by se k fiskální a politické unii postavila právě ona jako kandidátka občanské společnosti? Myslím, že odpověď je jednoduchá.

Občanská společnost vždy patřila k velkým obdivovatelům Evropské unie. Jsou to právě zástupci občanské společnosti, kteří nás permanentně přesvědčují, že naše demokracie bude dokonalá jen pod ochranou Bruselu. Osobně se nedivím, že tito lidé tolik obdivují Evropskou unii. Unijní instituce jsou stejně jako občanská společnost přesvědčeni, že oni vědí lepé než voliči, co je a není dobré. Proto se v Evropské unii omezuje vliv voličů na minimum. Divím se, že ještě nebyly zrušeny parlamentní volby, jejichž výsledky jdou leckdy proti přání bruselských kanceláří.

Prezidentem republiky by měl být člověk s čitelnými názory, který nebude pouhým kladečem věnců. Měl by to být člověk, který se nebude bát jít proti proudu. A hlavně to musí být člověk, u kterého budou zájmy České republiky na prvním místě. Bohužel takového člověka mezi současnými kandidáty zatím nevidím a to ani v případě paní Fischerové.

 

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | středa 25.7.2012 0:33 | karma článku: 33,86 | přečteno: 2610x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Přežil jsem rakovinu, jsem spokojený, říká Kajínek. A trvá na obnově procesu

23. května 2024

Premium Nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi dnes vyprší sedmiletá podmínka, kterou dostal spolu s...

Blackface! Ne, jen mast na uhry. Škola v Kalifornii vyhodila žáky, teď jim zaplatí

23. května 2024

Premium Mlýn války proti „systémovému rasismu“ a cynismus školy semlel i studenty, kteří se v roce 2014...

Překvapivé oznámení. Volby budou už 4. července, oznámil britský premiér

22. května 2024  19:05,  aktualizováno  20:58

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že parlamentní volby v ostrovní zemi se uskuteční už 4....

Loď při smrtelné srážce na Dunaji řídil Čech. Soud mu zakázal opustit bydliště

22. května 2024  20:13,  aktualizováno  20:32

Kapitán výletní lodi, která v sobotu na Dunaji narazila do motorového člunu, je podle MTI Čech...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.